Gudstjänst och gudomliga bilar.

Frälsningsarmén säljer bilar och håller cruise in. Metodistkyrkan har stans största tivoli varje år och det lilla kapellet hade bilträff efter förmiddagsmötet. Fikat inomhus är fritt och solen är gratis.
 

Femtio mil Hellcat och fyra timmar marknad med farbror Frän = Jöran Persåker.

Persåker gav benet på trean. Hans spritt nya  Dodge Hellcat med 720 hästar och manuell sladdade förbi bensinstationen med tjutande kompressor så  Corvettekillen i dörren till kassan vred nacken ur led.

Krantz Challenge Superfinal CCW 2017

Krantz Challenges Superfinal i Rättvik är en kokande gryta av bilar, musik, skratt, tårar och spänning. Ingenstans i Sverige är hobbyn tydligare. När läktaren sviktar av 3000 åskådare, publiken klappar i takt och domarna dömer är det tryck i Rättvik. Välkommen till en bilupplevelse i hobbyns epicentrum.
Solvalla biltorg

Killer Stang from Norway.

När Eleanor kom på bioduken startade en bilindustri världen över. Hur många Eleanor har byggts egentligen?  Ingen vet.  Bilen tog tag i tittarna. Många bytte direkt ut de bekväma biografstolarna mot garagets betonggolv i jakten på en egen. Vilken bil. 

Polisradarn - vårens pryl

Det brukar vara polisen som drar nytta av radarn inför bilisterna men nu kommer en ny mätare på instrumentbrädan och läget blir omvänt.  Inte GPS men väl  PGS - Police Ground Surveillance.

TV-rod. Min variant av Ernst Kirchsteiger blev inte så uppskattat.

Är det någon som har undgått att se vad denna kreativa person åstadkommer med armeringsjärn, rundstav, sträng, lastpallar och torra kvistar? Jag kom på en lysande idé på en TV-bänk men det blev tvärstopp av Fia. Av: Jan Silèn

Vinn en 1957 GMC Suburban. Dragning uppskjuten!

De dyker upp ibland. Lotterierna.  Denna lysande Suburban lockade och Worldkustom handlade en lott. Det kan du också göra. JJ var en hyvens kille som kunde härbärgera bilen tills du hämtar denDragningen är uppskjuten med sex månader. Du hinner köpa en lott. 

Krantz krönika: Aprilkänslor

Aprilkänslor? Ja, jag vet att det ordet inte finns och att 60.000 läsare nu famlar vilse i det svenska ordförrådets trånga kapprum. Kapprum?
Usabil.nu

blog stream

Krantz Challenge Golden tour startar med familjefest på Bergsåker

Bergsåkers veteranbilsmarknad är Norrlands största swap meet som nu blivit en familjefest med marknad, musik,  utställningar, restauranger och Sveriges största bilshow Krantz Challenge.

Norins storsatsar i Ödeshög

Norins Classic Chevy med delar till många fler märken öppnar stor butik och webshop. 

Krantz&Krantz till Bollsta Folkets hus sista april

Bäddat för publikrekord när Krantz&Krantz intar Bollsta Folkets hus. 

Besiktningsbefrielsen har trätt i kraft.

Nu börjar de första informationsbreven från bilprovningen komma i brevlådorna.

Nostalgidagarna Härnösand 2018 med flera nyheter

Nostalgidagarna Härnösand behövde bara tre år för att fastna på kartan som en av de bästa träffveckorna i Sverige. Vad hände Kicki, Henrik  och Peter?

Lyft lyften

FILM. Far och son Åke och Emil Tjernell från Norrhassel väster om Sundsvall har byggt en mobil tvåpelarlyft.  Nu kan de skruva ute på sommar'n.  Precis som i USA. 

Krantz Challenge nu online

Lagom till tioårsjubileumet 2018 går Krantz Challenge online.  Strax kan hela världen spela Krantz Challenge på mobilen och i datorn och DU kan tävla med din bil. 

L O L

Läs gratis här! Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. De som handlade om vardagen i största allmänhet. Svenssongrejer.  - Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom igen!