Raba Beach Party

Den åttonde juni var det dags för Raba Beach Party No 2. Det är nåt jag inte

besökt tidigare och ärligt sagt förväntade jag mej inte så mycket. Men ack så jag bedrog mej. by Mikael Gideryd

Krantz rekommenderar Verktygsboden

Det utspelades i en liten by här i Ungern vid Raba River.  Träffen var riktigt bra.  Ett toppenarrangemang med bilar och MC från Ungern, Slovakien, Österrike, en bil från Tyskland och nån från Tjeckien.  Vädret var kanon. Närmare 30 grader och en blå himmel bortsett från en liten molntapp.  Mycket liten. Det verkar vara mycket Mopar här nere och då lite modernare men även en Chrysler Stratus är ju gammal idag och man ser dom inte ofta. Det var musik, en speaker som kanske speakade lite väl mycket.  Man hörde inte vad man själv tänkte.  Men sånt får man ta. 


Kolla här vad det kostar att importera. Fyll i dina siffror.

 Det fanns en liten crusingrunda också och där gick några moderna Challengers lös ordentligt.  Dom rör på sej dom där bilarna. För mej som svensk blev det här riktigt kul.  Jag träffade många vänner.  Både från Facebook men även andra vänner. Det är rätt kul då man ser att folk här nere börjar känna igen en och till och med kunde man prata engelska med många. Inte allt för vanligt här nere.Österrikarna verkar underligt nog va mycket bra på engelska. Nåt inte jag trodde då tyskan är deras modersmål. Men med god vilja lite gester och en del garv löser man många språkliga problem med ungrarna också.Sen finns ju nån slags översättare på butelj med men det provade jag inte på nu.  Det som är förvånande är att man ser inga rishögar här.
Krantzen säger : BÄST! 

Inga fyllebuskar . Inget gapande och skrikande. Trots att man kunde köpa öl på området. Sånt känner jag som en lättnad. Överlag känns allt mer avspänt här.  Raba River ser inte så trevlig ut. Ser ut som det är brunt dyvatten. Jag gick ner i det och kollade. Det var lerbotten och nån decimeter djupt bara. Så där såg man orsaken till det bruna vattnet. Jag har ju tillbringat ca två år totalt här nere nu och en riktig sandstrand som i Sverige har jag inte sett. Inte ens vid de badställen jag varit till vid Balaton. Man kan säja att det är gräsmatta ända fram till vattnet.  Egentligen inte så dumt.  Man slipper sand på obekväma ställen. Ja, det var väl allt för den här gången från mej.  Hoppas ni gillar det jag skriver och bilderna samt att fler blir nyfikna på vad som händer här nere.

Många av er känner säkert till Jimmy Engstedt och Niklas Orms resa genom Europa med en 32 Roadster. Jag hoppas att det blir fler som tar hobbybilen neröver Europa.  Det är vackert här. Mycket vackert. See you later……

Micke Magyar

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *