Cadillac Muzeum i Ungern

Då var det dags igen för en liten rapport här ifrån Ungern. Den här gången är det från ett besök i Cadillac Muzeum i Keszthely. by Mikael Gideryd, boende på plats.

Keszthely är en fin liten stad vid Balatons strand.  Vem trodde väl man skulle hitta ett sånt här i det gamla öst?  Här finns mer än man kan tro.


Bilderna är inte så speciellt bra. Det var trångt där och underligt ljus men vi ska dit fler gånger.

Jag åkte dit 3/12 2017 med frugan och vår vän Ildiko. Vi blev väl mottagna av en kille som kunde lite engelska, nåt man inte får ta för givet att folk kan här.

Vi fick en kort presentation och tittade på varorna i presentshopen.
-Sen in i den första utställnings hallen.

Jag tycker själv om bilar från sent 30-tal till tidigt 50-tal och det fanns sånt med. Enligt killen som guidade oss är de flesta bilarna köpta från Ungern eller länderna runt omkring. Jag vet sen tidigare att det fanns sena 40-tals Buick här som nya representationsvagnar.

Och det hade man ju inte trott. Jag frågade om nån bil var importerad från Sverige men ingen kom därifrån.

Vi pratade även om saker i den här hobbyn och han berättade bland annat att däck med bred vit sida var svindyra.-3.000 Skr och uppåt styck.

 

 

Även däck med smal vit rand är problem. Det har själv fått se då jag jag jagat nya däck till min Signet.  De finns inte här.
3.000 st kanske nån tänker är inte så dyrt men då ska man ha i åtanke att folk tjänar mycket mindre här.

För en vanlig jobbare är 6-7.000 Skr /mån en jäkligt bra inkomst.

Vi var även till centrum för att se om julmarknaden kommit igång men dom höll precis på sätta upp så vi hoppade över det och åkte till ett ställe strax utanför Keszthely och åt.


-Vi åt nåt som heter Jägartallrik. Hjort, vildsvin, gåskött + gåslever. Ljuvligt gott. Jag lägger till en bild över stan så ni får se lite av hur det ser ut.

Nästa gång ska det förhoppningsvis bli bilder från ett stort leksaksmuseum i samma stad. Här har våren kommit nu och vi har redan varit och badat i en kanal med termalvatten.

All snö är borta och lövsprickningen är i full gång. Ha det så bra och hoppas våren kommer fort även i Sverige.

——————————————————————–

Tack för din intressanta rapport Mikael och ja … nu vet vi att den svenska våren blev kort, och att sommaren exploderade och blev het och torr.

Vi kommer att få fler rapporter från Mikael Gideryds Ungern.

 Här hittar du nyckelfärdiga bilar rakt över disk.

Ströva bland bilarna och välj.

Ett härligt ställe.

 

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *