Artonåringen Bob åkte 56:a Bel Air 1963

De finns där, guldgubbarna som varit med från start men de är svåra att hitta. Likt guldkorn som gömmer sig bland grus i vaskpannan skymtar de tysta och betraktande på cruisingarnas trottoarer. Essen från förr. 
 

Sofia Rahmberg vann i Överkalix

Nu är det klart. Sofia Rahmbergs Cadillac vann Krantz Challenge i Överkalix! Det galna regnet i Överkalix gjorde det inget lyckats med under tio år, avbryta ett Krantz Challenge. Istället blev det röstning på nätet och Sofia vann.

World of Classics förnyas ständigt.

Leif-Ivan Karlssons museum i Tumba är i världsklass när det gäller amerikanska bilar.  Ett besök här är ett måste men det är också besök 2,3,4 och vidare för museet förnyas hela tiden. Worldkustom var där i augusti 2018. Massor hade hänt sedan sist. 
Solvalla biltorg

Krantz Floridaresa succé direkt

FEJK NEWS ELLER?  Totalnöjda deltagare pratade om gruppåterseende i sommar och flera anmälde sig att åka igen på samma grej 2019. KAN DET STÄMMA!!?   

Lång Bel Air för långa färder.

Stig Andersson i Ödeshög samlar på 1956 Chevrolet så till den grad att han köpt hela, anrika Norins Chevyparts  och utvecklar nu den verksamheten vidare. 

Krantz Krönika: Ställ bilen nere vid vägen

Detta går att skriva nu. Det är så länge sedan. Kopparnätet rivs. De fasta telefonerna försvinner och med dem telefonnumren. Men inte minnena.

Project Cadillac 1959 top shop del 15 av 500 kanske

Börja aldrig skriva innan allt är klart Så lydde rådet från en tidningskollega ”så man har kontroll hela vägen och vet utgången”. Men jag gillar inte kontroll. – Jag gillar verklighetens oöverträffade galenskaper. Följ kalabaliken i realtid.

Månadens Leif-Ivan december

Leif-Ivan har dragit till USA för länge sedan.  Hemma håller sönerna ställningarna. Tony presenterar bilar på film numera.  Nytt i Worldkustom. 
Usabil.nu

blog stream

Här köper Leif-Ivan en Impala 59 cab till.

Leif-Ivan bjöd alla resenärerna i Krantz Classic gruppresan på båtutflykt med lunch som tog halva dagen.  Det hindrade honom inte att köpa en superbil mitt i maten. 

Krantzens succéresa till Florida har två platser i februari.

Sitter med de sista förberedelserna. Fjorton dagar Florida Fun under solen och TVÅ platser finns plötsligt att tillgå.  Resa 1 bokades om av över hälften av deltagarna som åker igen i november 2019. Crazy. 

Ronnie gav Drottningen en Suburban.

Ronnie Bergwall är en naturkraft. Den framgångsrike företagaren anordnar USA-resor, rockabillypartyn, bilträffen All American Day i Nykvarn mm. Nu är han hovleverantör IGEN! av Lars-Åke Krantz

Låten Classic Car Week nu 100.000 spelningar

Lagom till jul kom en klapp till Krantz&Krantz. Låten Classic Car Week har spelats  100.000 gånger!!!  

Hur ska garagelyftarna placeras?

Har börjat schakta för nya garaget. Plattan gjuts i vår.  Hur skall lyftarna placeras? (by Lars-Åke Krantz )

Krantz gruppresa har anlänt till Florida

Vilken gruppresa till USA är bäst nu då? Vem skall man välja? Krantz har svaret efter en vecka i resebranchen. 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom! 

Transportstyrelsens dolda fordonstjänst

Transportstyrelsen ger dig nu fördjupade möjligheter men du måste trycka på rätt knappar. 

Gott om fordon fortfarande att upptäcka USA

Tro inte för ett ögonblick att bilarna håller på att ta slut i USA.  Det räcker att du svänger av huvudvägen så dyker de upp som artefakter från en svunnen tid. 

Vad hände med drive in bion?

Den amerikanska Drive-In biografen har firat sin 81 års dag.  År 1958 fanns det cirka 5.000 amerikanska drive-ins men idag finns det bara ca 400. Läs hur en amerikan ser tillbaka på sin drivein tid.