Krantz Floridaresa succé direkt

FEJK NEWS ELLER?  Totalnöjda deltagare pratade om gruppåterseende i sommar och flera anmälde sig att åka igen på samma grej 2019. KAN DET STÄMMA!!?   

Skriver bara vad deltagarna säger.  
-Jag skriver som det är, säger Krantz.  Ibland går det dåligt och ibland går det bra. Går det mindre bra skriver jag det också. Så enkelt är det och jag klantade mig även denna gång men mina fantastiska resenärer ger resan toppbetyg och hälften planerar dessutom att åka igen trots att det bara blir en repris.  Hur crazy är det?

I förra inlägget om Floridaresan som du kan läsa här hade  Krantzen missat att 11 deltagare har 22 väskor.  Fordbussen för 15 personer var alldeles för liten. De fantastiska deltagarna tog det med ro, satt trångt första kvällen, garvade och sedan blev de fjorton dagarna en solig historia med bilar, båtar, bad, god mat, shopping, motorträffar, musikbarer, alligatorer, värme och flera museum i världsklass.

Det blev massor av skratt, massor av bilder och massor av minnen.


Resenärerna cruisade i gamla jänkare till bilträffen med 300 bilar och efter det blev det  bilåka nercabbat i den varma natten till Gunnar Tulin som bor här. Där fick resenärerna höra hur det är på riktigt. Femtontalet andra svenskar med hus och gamla jänkiebilar i Florida var också där och det blev en  kanonkväll med massor av frågor och prat.  Uppskattat.

Jätteträffen i Zephyrhills med bilauktion, bilförsäljning, swap meet och utställning besöktes liksom många andra mindre träffar och bilevent. En bonusgrej var att Mikael Francke öppnade portarna till sitt båtbyggeri som han driver i Florida. Han visade både sitt företag och North-Tech som är ett norskt företag i samma branch. Läs mer om Mikaels båtar här.  

Bike Night i downtown Fort Myers samlade 1.000 hojar och svenskgänget satt på första parkett och åt under parasollerna hos restaurangen Ford Garage på huvudgatan.  Tre liveband spelade och minst 20.000 glada personer rörde sig längs marknadsgatan där du kunde köpa en begagnad Harley 1200 för 2.800 dollar.
– En otrolig kväll, enligt deltagarna.Skjuta Magnum 357, åka V8-försedd airboat, klappa alligatorer och köpa billiga cabdelar direkt från fabriken var inte heller så dumt. De som ville shoppa hann göra det i flera stora mall för att inte glömma Fleemarketen som är en galen samling av gångar där man går vilse och vrålköper allt från elektronik till verktyg, smycken, skinn, cowboyhattar och kläder. 

Här tog tiden slut för snabbt tyckte många efter tre och en halv timme i plejset som inte har någon motsvarighet i Sverige.

Besök på en av världens tio framröstade paradisöar ingick också liksom att äta på ett helamerikansk smoki´n ställe …
… som inte heller finns här för att inte tala om enorma bufféer till rätta priser.Jamen, du fattar … ett fyrverkeri av roliga saker hela dagarna och kvällarna. Tanken var att deltagarna skulle välja i utbudet.  När de önskade vila skulle de välja bort eventen.

Det som hände var att alla åkte på nästan allt !!!
– Vilket tempo, sade de i slutet.

– Ni fattar ju inte att ni skall ligga och slöa vid poolen och välja bort grejer, svarade jag.
– Nä, men allting är ju kul kontrade de glatt och slängde sig in i Ford-vanen, på väg mot nya bus. Magnus Karlsson från Delsbo provsitter en Shelby 1968 GT500. Jänkarna bjussar alltid på sig själva. 

Med tre dagar kvar bestod lördagskvällen, enligt schemat av krogbesök på hett countryställe med linedance och svettig rock and roll in i natten.


– Kan vi inte bara vara hemma, sade gänget?

– Kan vi inte bara samla gruppen och beställa pizza och prata om allt vi upplevt istället?
Sagt och gjort. Lördagen blev en myskväll i värmen från poolen med ännu mera skratt och bus-minnen som när detta gäng satt startklara utanför huset  nio på morgonen. Sedan på’t  igen med besök hos Susanne och Leif-Ivan Karlsson som bjöd på en båttur i Fort Lauderdale där lunch intogs vid vattnet.  Applåder för dagen med Leif-Ivan och Susanne.

Efter det kollade vi in Leif-Ivans bilsamling i Florida. WOW! 
Därefter checkade vi in på ett tiovånings hotell på beachen. Sista dagen hade Leif-Ivan ordnat så vi även fick se Doctor Eddie Dauers bilmuseum.

Full gas in i mål.
Resan saktade inte in inför flyget hem utan gasade in i kaklet med besök på ett av världens största mall, Sawgrass Mills.Medan mörkret föll checkade så de brunbrända resenärerna in på flygplatsen med väskor och sinnen fyllda av Florida Fun!Två platser lediga i februari.
I februari gör vi om det igen liksom i november 2019!

På grund av sent återbud har vi två platser lediga nu i februari.  Resan går 19/2 – 6/3  och  kostar 24.700 per person.  Alla resor i USA ingår liksom boende i lyxiga kanalhus samt beachhotellet. Räkna med 8.000 i fickpengar till mat och handel.

Boka november nu!
Till november 2019 har bokningarna redan börjat strömma in och vi gör nu allt för att så många som möjligt skall kunna komma med.
– Anmäl dig till Krantz på FB eller maila till  info [at] krantzen.se

Klä dig med stil i Sverige så länge 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *