Sofia Rahmberg vann i Överkalix

Nu är det klart. Sofia Rahmbergs Cadillac vann Krantz Challenge i Överkalix! Det galna regnet i Överkalix gjorde det inget lyckats med under tio år, avbryta ett Krantz Challenge. Istället blev det röstning på nätet och Sofia vann.

Normalt är det 99 röstande i Krantz Challenge som med sina ”spadar” avgör vem som vinner tävlingen.  Med röstning på nätet steg antalet domare till över det tiodubbla.
1320 röster blev det totalt varav Sofia Rambergs Cadillac custom fick 320 av dom.

Ett tydligt utslag.

Sofia från Luleå distanserade klungan med 100 röster. Krantz Challenge skickar 3.000 kronor och hotellövernattningar i två dygn för två personer gällande Classic Car Week OCH en plats i Superfinalen. Allt detta till vinnaren Sofia.  Grattis.


Sofia som driver Suzie Q’s Burgers & Beers.

 

 

Annars då. Hur var träffen vid polcirkeln? Jamen fantastiskt trevlig. Klubben och funktionärerna är super. Det är andra året vi gästar och platsen, folket, midnattssolen, Kalixälven, bilarna, besökarna, renarna och kyrkan är balla.
-Kyrkan?
-Jo, kyrkan.


De hade en Buick på affischen utanför kyrkan med hänvisning att gå till festområdet för där körde delar av kyrkokören förstärkt med lokala musiker Elvisshow med prästen Mats Nygård på en Fender lönnhals precis som James Burton.

2017 var ett kul påhitt och lyckat initiativ. 2018 var en helt annan grej! Bra musikaliskt, svängigt och ösigt och under tiden de spelade var det som mest med folk på området under hela lördagen mycket beroende på regnet som kom senare men ändå.
– Kanongig med sköna Elvisarrangemang och applåder till kyrkan.

Sedan blev det Challenge och sedan chall på linjen. Vi börjar med det första. 

De tävlande anmäler sig och platsen med tävlingsbilar börjar fyllas på.


Ett molnfritt, soligt Överkalix klockan sju på morgonen övergår i en jämt molntäcke men hyfsat varmt och vindstilla. 
Challe hittar kompisar direkt. 
Många kramar blir det i ett vänligt Överkalix.

Så drar det igång.  Tävlingen som mottogs mycket väl 2017 är här igen och nu skall det delas ut priser till så många vi bara hinner med.

Det är galet vackert i omgivningarna.

Fantastiskt att få se.

Kalixälven bakom och på andra sidan till vänster är Leif-Ivan Karlsson född.

Sedan hände det grejer i Överkalix.  
Från denna idyll till  . . .

. . . detta på två minuter !!

Temperaturen sjönk med 10 grader. Stormvindar på tvären blåste paraplyerna aviga . . .

. . .  och sedan blev det chall på linjen på riktigt när strömmen gick på festplatsens tre strömberoende platser samtidigt. Stora scenen, marknadsdelen med utställningsplats  och Challengefältet.

Under tio år har vi aldrig avbrutit men nu var det oundvikligt och vädret tänkte inte ge sig.  Timmar efteråt gick cruisingen igång och den såg ut så här från en Krantzbuss med smattrande tak. 
Säga vad man vill men i Norrbotten viker man inte ner sig.  Man öppnade parken på kvällen också. Är det party på schemat så är det. Hela tvåhundra betalande festade i den blöta natten. Vi tackar för en unik upplevelse i Krantz Challenge’s tioåriga historia.

Slutar med ett underbart minne från 2017.
-Ljust och varmt klockan två på natten. All heder till denna träff.

Eight Outstanding Cars i Överkalix blev Sofias 1960 Cadillac plus sju till som kommer här under.

Krantz Challenge skickade ut pokaler till alla er.  Grattis.

 

Tack för hjälpen alla som röstat och tack till klubben för ett fantastiskt mottagande i Överkalix  :)  Mot Rättvik och Classic Car Week.

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *