Big Daddy's dragracingmuseum.

Jag tänkte att Don "Big Daddy" Garlits dragracingmuseum skulle handla om legenden Don Garlits med Big Daddy är större än så.  Hans museum i Florida visar dragracingens barndom brett. 
 

Komplett bilman i Gnarp Lars Berglin

Snickare, mekaniker, plåtslagare, lackerare, gjutare, byggare U-name it.  Att besöka Lars BP-mack/bilverkstad/industrihus  i Gnarp är en befriande resa i hantverk.

Tack för lånet, Krantz

Jag tänkte hinna med två projekt i vinter men så blev det inte. Krantz hade besök av den välkända Mr Murphy som klev igenom taket på bussen. När Murphy var klar där besökte han mig. by Jan Silén
Solvalla biltorg

Project Cadillac 59 del 11 av 500 kanske

Nu är Cadillacen klar för ny turné och uppvisning i sommar där ivriga läsare får se allt som hänt i vinter. Not.

All American Day i Nykvarn 2017

All American Day kommer tillbaka 2018.  Den 11 augusti gäller 2018 och Krantz Challenge kommer tillbaka, nu som jubilerande show i en golden version.  Men nu till träffen 2017. 

Sågmyra Custom Show

På perfekt utflyktsavstånd från Classic Car Week vecka 31 ligger customträffen i Sågmyra. Stilglid  på klanderfri asfalt. Låt de stora dalaskogarnas granskuggor slicka ditt bygge innan grönskan öppnar sig och samhällets vackra byggnader omfamnar. 

Månadens Leif-Ivan juli 2018

Idag skall vi få gå in till museets övre våning.  Även om jag (Krantzen) är en Cadillacman måste jag säga att denna är en av rubinerna i utställningen - den skimrande Buicken. 
Usabil.nu

blog stream

Här kommer Superfinalisterna till lördagens final i Classic Car Week Rättvik

Krantz Challenge har haft en gyllene säsong 2018 med tioårsjubileum och GOLDEN KRANTZ CHALLENGE. Här kommer vinnarna från de olika orterna. Dessa gör upp om titeln Norrlands populäraste bil och 10.000 kronor på lördag 28 juli. 

15.000!! Rekord på rekord för Nostalgidagarna Härnösand.

Över 2.500 bilar och 15.000 personer invaderade Härnösand i lördags. Det finns tre saker som är viktiga för en bra träff: Vädret, vädret och vädret. Med trettiogradig värme hela veckan når just nu Nostalgidagarna Härnösand mytiska höjder. 

Krantz Challenge Härnösand i direktsändning lördagen 14 juli.

1,7 miljoner såg direktsändningen från Krantz Challenge i Härnösand 2017.  Sändningen slog rekord hos Mittmedia *** LÖRDAGEN 14/7 KLOCKAN 14:00 är MittMedia tillbaka med en timmes sändning från Härnösands Krantz Challenge. - FÖLJ SLUTSPELET OCH SE VEM SOM VINNER! 

Sofia Rahmbergs Cadillac custom vann i Överkalix

Nu är det klart. Sofia Rahmbergs Cadillac vann Krantz Challenge i Överkalix! Det galna regnet i Överkalix gjorde det inget lyckats med under tio år, avbryta ett Krantz Challenge. Istället blev det röstning på nätet och Sofia vann.

Härnösands Bilmuseum slog nytt besöksrekord

Den 27/6 2018 backade en fullsatt Birkabåt in i Härnösands hamn för tredje gången detta år. 1500 resenärer klev av jämte en hel del av personalen på 300 pers. 

Krantzjackan till Västerås.

Lasse Söderkvist = Din Jacka kommer med hela lagret. Teamjackor, raggarvästar, collegejackor, väskor med specialtryck, raceskjortor, Krantzjackan, rubbet.

Västerås Summer Meet ojämförligt bäst

Till helgen kommer Västerås Summer Meet up. Sveriges bästa tredagarsträff enligt en marknadsundersökning i Cruisingsverige.se.  Bilfest nummer ett drar igång på torsdag. Vågar du missa den? 

Rösta fram vinnaren i Krantz Challenge Överkalix här.

Överkalix Midsommaraftonsträff var en historia i värme och vindstilla sol - dagen innan.  På Midsommarafton mitt i Krantz Challenge kom stormen och regnet.

MittMedia korar Vintage Lady 2018 i samband med Krantz Challenge i Härnösand

NU är det hög tid att anmäla dig till MIttMedias Vintage Lady Härnösand 2018.

Hill Climb Härnösand herrejösseshappening

Jag har åkt i åttasekunders dragracingbilar, i öppna T-23:or när vägen tagit slut och 200 blås med en stridspilot som ville demonstrera väghållningen i en öppen AC-Cobra. Jag har spytt baklänges i en ambulans och nu satt jag med den här rundbanetoken igen. 

Autoexperten Härnösand ny sponsor och annonsör.

Autoexperten Bilverkstad i Härnösand går in som sponsor och annonsör i Krantz Challenge respektive Worldkustom.  Event och Internet synkroniserat är det bästa sättet att nå ut 2018. 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!