Sågmyra Custom Show

På perfekt utflyktsavstånd från Classic Car Week vecka 31 ligger customträffen i Sågmyra. Stilglid  på klanderfri asfalt. Låt de stora dalaskogarnas granskuggor slicka ditt bygge innan grönskan öppnar sig och samhällets vackra byggnader omfamnar. 

Göran Olsson kommer från Sågmyra. Hans röst ligger bra i högtalarna och hans uttryck, dalmål och berättelser än bättre. Så här ska det låta när man är på semester långt bort från Norrland. Görans initiativ är hedervärt och custombilar och racebyggen kommer från när och fjärran, ja ända från Tyskland. Notera dalahästen. Ombyggda fordon kom och for utom- och inomhus (!)  . . . . . .  under dagen vilket gav det hela ännu mer liv och nerv. Gummirök och motorvarv bjöds det också på.  En självklarhet när Göran Olsson bestämmer.


Stenhård. Jag gillar inte uttrycket.  Signalerar för starkt för min smak.  Vadå stenhård?  Vi är alla lösa i magen from time to time.  Uttrycket är onödig svenska men så kom den här historiska racern och jag kan inte komma på något bättre beskrivande. Det får absolut bli stenhård.

På en bakgata stod denna ensam. Kanske ägaren inte tyckte den var klar att visa på fina torget. Litet otydligt stuk och så men så vände allt. Bilen hade ju figuren från min barndoms Kalle Ankatidningar på sidan!!!  En kär vän jag glömt.
Spökplumpen!  Åhh, så fint att ses efter 50 år i glömska.


I drygt fyra år stod den som ett tomt skal på Osbyskroten. Pontiacen från 1955.
-Choppad blev den bra, säger ägaren Anders Toft från Danmark.
Chev 307 och TH700-låda ger driftsäkerhet. En tand i grillen är guldfärgad. Just det där har Krantzen sett på flera customs men vet inte bakgrunden.
-Jag har ingen koll säger artikelförfattaren. Ni som vet vad guldtanden står för. Skriv en kommentar under reportaget.


Fatmanspindlar fram och klossad bak gör stancen.  Det är Anders första bygge. Waow!!
-Ja, den blev som jag ville ha den säger han enkelt. Bakljus är 1961 Cryslers så kallade bumerangbaklysen.


Inredningen med Chryslers fluoricerande högspänningsbelysta mätare i mitten dominerar. Pontiac märket med den egna Maybelle-tillägget är toppklass.


Vinylklubben från Nyland, Ådalen kom i nygenomgången Buick.  Sköna lirare som raggat i 40 år.Inne igen. Området inbjuder till  upptäcktsfärder i bootsen.  Rekommenderas. 
Zacke från Hedemora med ännu ett bygge i internationell toppklass. 
Hantverk höga skolan.

I nämnd ordning. Kompressormatning, en sugis och längst bort insprutning i form av en dieselhotrod.  Mycket att begrunda.

– En kanondag i Sågmyra


Mera godis, skärmlöst denna gång.

Vilken custom !!!  Waow massor av jobb med kapsågen, tennspackel och mothåll och luckan fick de inte att passa riktigt och baklysen från en jukebox och  . . . men vilket fint custombygge!

Kolla samma här!   Rakad bräda som fått ett mätarkluster från en … en .. en annan bil och ratten sektionerad med vänd backspegel från tak till dash och . . .  ehh va’sa?  Original?
– Va, f-fans det sådana här på riktigt?


-Jahaaa.

En god sommardag i Sågmyra 2017. Håll utkik efter 2018 mitt i CCW-veckan.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Sågmyra Custom Show

  1. Vi kom dit 1030 vi tycker det var en flopp i år kändes som vi betalade 100 spänn för att kolla sin egen bil och kolla på en burnout kan man göra på byn varje dag back to ccw

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *