Många kom till Cape Coral för att se Air Force One landa

Presidentens plan kom in på finalen mitt i flyguppvisningen och tog mark med en mjuk duns.

modellflyg20Från klarblå himmel annonserades det i högtalarna.
-”Air Force One  kommer att landa inom kort. Banan är rensad.”

Vilken tur att jag hade ”tvåhundran”. (Ett teleobjektiv)

I  natt skulle jag spana på Skunkapes i träsket. En familj troddes övernatta öster och Tamiami Trail där en apelsinodlare haft rörelse nattetid och hittat mängder av skal.

skunkape2Min ljuskänsliga ”tvåhundra”  satt monterad på kameran och jag skulle bege mig ut längs en åldrad boskapsstig när mörkret föll.

Humanoiderna är större än oss, har större hjärna än oss och är överlägsna i hastighet. Deras gångapparat är mer utvecklad medan vi är fångade i vår arts underutvecklade bäckenfunktion.

Det lilla flyfältet hade uppvisning när beskedet kom i högtalarna och jag hade kameran med.  Cessnorna och biplanen parkerades och tarmacen gjorde redo.

Så kom det. Air Force One.
modellflyg12
modellflyg10Det gjorde två överflygningar för att sedan landa.  Det stannade en kort stund och kamerorna kom upp. modellflyg13
Ingen klev ur och sedan tog det av igen.
-Mäktigt.

Åter var det dags för småplanen att inta luftrummet.
modellflyg19
Noggranna förberedelser följdes av ljud och dofter från jetplan, propellerplan, elplan och förbränningsmotorer med både diesel, tvåtaktsbensin och råmande fyrtaktare. modellflyg04
Den här var vildast.  Flög nära publiken upp och ner, på högkant och allt där emellan.
modellflyg03
En störtskön pilot. Säkrast idag och full av bus.


modellflyg06
modellflyg08

Men oj, där höll det på att gå illa väl?  Planen kör bara ett och ett. Det är lätt att missbedöma avstånd och det går snabbt där uppe.


Nädå, dessa två var kompisar och flög utmanande nära varandra till publikens förtjusning.

modellflyg02På backen var det full aktivitet. Här flygs det alla dagar i veckan. Jag brukar ta med mig en kaffetermos och en bulle och bara sitta och njuta i solen. Detta är inte min hobby men jag gillar att se när andra meckar och testar och bygger och begrundar och det är lätt att känna samhörighet och dra paralleller. modellflyg18
Planen är konstverk med hundratals, ibland tusentals, timmars byggtid innan det är dags  att krascha allt i backen om man inte är lika duktiga som dagens erfarna radiokontrollpiloter. modellflyg16
Dagens snabbaste jetkärra blev bara ett streck på himlen. Minns inte vad speakern sade men 300 km/h gissar jag, eller var det 600?    Säkert någon läsare som kan rätta mig.
modellflyg07
De här var grymma. Lät som crossmotorcyklar med sina råmande lågvarviga fyrtaktare.  Vilken kraft !! 

modellflyg05Jänkarna vet hur man tillbringar en lördagsförmiddag under en molnfri himmel. Mor och dotter. Barn och barnbarn. Kompisar och grannar.
modellflyg11På parkeringen denna. Aldrig tidigare sett på de vanliga, lokala träffarna.
modellflyg01
En till vildhjärna kom i 100 km på full gas, steg till en prick och dök rakt ner längre bort för att komma i en ny våg av blixtrande lack och snabba teknikrollar i rök.
– Right on, ljubel och mera kaffe ur termosen.
modellflyg15
Kul i Cape Coral och som sagt idag var det uppvisning men här är alltid några och övar och testar. Bara att glida in, parkera och njuta.

modellflyg17http://rseahawks.org/

modellflyg21


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *