1957 Vauxhall Victor

Gunnar Hansson i Forsa Harmånger köpte bilen av "jänta" för några år sedan men han är typiskt en sådan karl om skulle kunna ha köpt den ny 1957. 
 

Dragracing och bilutställning i glittrande sol på Fönebasen, Ljusdal.

Militära flygfält ligger av förklarliga skäl inte bakom posten.  De ligger utfläkta som egna samhällen med vägar och korsningar och byggnader mitt i skogen. Fascinerande anläggningar och event.

E&S Motor i Ljusdal 20 år. Firade med Billy Bremner.

E&S Motor i Ljusdal har massor av nyckelfärdiga bilar i lager för dig att köra direkt ut på cruising. Söker du en jänkiebil och vill jämföra 50 stycken på samma dag. Åk till E&S Motor. 
Solvalla biltorg

Cruising Ljusdal 2017

Att sakta glida genom Ljusdals  vackra stadskärna med gamla hus, små butiker och trafik åt båda hållen för tankarna tillbaka till sextiotalet. Så här var det! 

Krantz krönika - Murphys namnlösa.

Det ligger en kvarttums förlängare i ett oljetråg med rusande vevstakar någonstans i Sverige. När den förlängaren studsar upp exploderar motorn.  

Nostalgidagarna Härnösand 13-18 juli

Nostalgidagarna Härnösand behövde bara tre år för att fastna på kartan som en av de bästa träffveckorna i Sverige. Vad hände Kicki, Henrik  och Peter?

Månadens Leif-Ivan maj 2018

NU i maj får vi följa med Tony in i museet !!! Yepp. Rakt in i härligheten och en bil med så fruktansvärt fina former att man inte vill släppa den med blicken.  
Usabil.nu

blog stream

Ford slutar med bilar.

Märket som ÄR biltillverkningens vagga, grund och heliga Graal lägger av. Henry Ford månde rotera i sin grav.  Hans skapelse blev 114 år och nio månader. 

Världens största bilkung Dana Mecum hälsade på Leif-Ivan i lördags.

(WORLDKUSTOM) TUMBA lördagen 2018-05-05. Det otroliga har hänt.  Världens största bilsamlare med 20.000 bilar i omlopp via sina Mecum auctioner i USA, Dana Mecum drack kaffe med Leif-Ivan Karlsson på World of Classics Museum and Sales i Tumba i lördags. 

Persa har lagt ner pennan.

Worldkustom fick ett häfte med berättelser.  Vi gillade nerven och spänsten i raderna. 2017 fick Krantzen hälsa på Persa för första och sista gången. 

Majnumret ute nu

Sprängfyllt med sol och sommar. 

Krantz Challenge Golden tour startar med familjefest på Bergsåker

Bergsåkers veteranbilsmarknad är Norrlands största swap meet som nu blivit en familjefest med marknad, musik,  utställningar, restauranger och Sveriges största bilshow Krantz Challenge.

Norins storsatsar i Ödeshög

Norins Classic Chevy med delar till många fler märken öppnar stor butik och webshop. 

Besiktningsbefrielsen har trätt i kraft.

Nu börjar de första informationsbreven från bilprovningen komma i brevlådorna.

Lyft lyften

FILM. Far och son Åke och Emil Tjernell från Norrhassel väster om Sundsvall har byggt en mobil tvåpelarlyft.  Nu kan de skruva ute på sommar'n.  Precis som i USA. 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!