Nostalgidagarna Härnösand 13-18 juli

Nostalgidagarna Härnösand behövde bara tre år för att fastna på kartan som en av de bästa träffveckorna i Sverige. Vad hände Kicki, Henrik  och Peter?

Peter Bergman_10 henrik_skyttberg

kickiPeter Bergman, Henrik Skyttberg och Kicki Viklund styr upp Nostalgidagarna och Worldkustom frågade Kicki hur succén kunde bli så snabb och så djupt rotad hos entusiasterna? 

Vacker miljö och ett samarbete av bästa sort. 
– Staden i sig själv är  vacker med havet som omger stadskärnan. Samarbetet med näringsidkarna, kommunen och polisen har varit friktionsfritt plus att alla enskilda verksamheter jobbat under samma paraply, något jag alltid arbetat för, säger Kicki.

Lördagen med tiotusentals åskådare.
Lördagen med Krantz Challenge mitt i stan på dagen och cruisingen på kvällen lockar 2.000 bilar och tiotusentals åskådare.

Härnösand 1000 cars last week end. All free. Musik, entertainment, Krantz Challenge, cruising

Härnösands rondeller är lyckosamt anlagda och som gjorda för friktionsfri cruising.
-Vi har lärt oss använda cirkulationsplatserna som en resurs, säger Peter Bergman.
– Allt eftersom bilarna strömmar till förlängs cruisingslingan med rondell efter rondell skapande en slinga som alltid är full med bilar och som räcker till för tusentals bilar fram på kvällen utan att det blir stopp.
cruis3

cruis1Man ur huse utan busliv, nedskräpning eller förstörelse är unikt.
Trivseln är stor med barnfamiljer och äldre ute på gatorna. Många sitter i parkerna i egna möbler med medhavt fika. Nostalgidagarna har blivit en folkfest på bara några år och valdes av Cruisingsverige.se till Sveriges näst bästa träff efter Västerås Summer Meet 2017. (nedan)basta-traff

Kanske är det så här vi minns vår första kontakt med mopeden. En vinglig premiär på en gårdsplan i skydd av naturen.

nostalgidagarna18Program med flera nyheter
-Vi har kvar gamla favoriter men även flera nyheter i programmet i år, säger Kicki. Tisdagens veteranmoppeutställning på torget är en sådan. Mopeder brukar alltid bli en publikfavorit. Många, många har ett eget förhållande till den charmiga lilla tvåhjulingen som satte oss på hjul i tonåren på senare tid men som på femtio- och sextiotalet var det självklara färdmedlet för de som inte hade bil.

mopedermoppe-bjorn-borgMoppar och blårök från en svunnen tid
De kommer inte bara stå parkerade. Det blir ett mopperally också.

UNDERBART är ordet när 60 mopeder trampas igång och blåröken stiger mot himlen.

Vi får se Puch Florida och Mustang Mamba och Ilo och Monark styrda av pojkmän och flickkvinnor från tiden en solvarm Loranga på pakethållaren var utflyktens höjdpunkt.

– Jag längtar redan, säger Krantz.

vasterassummermeet2017_41

Vintage Lady 2018

Mittmedia drar igång en vintagemodevisning för damer på Mellanholmen där en jury korar årets vinnare när det är som mest med folk under Krantz Challenge.

ladies

annika-lundqvist_kzAnnika Lundqvist på Mittmedia (t.v) i samarbete med Krantz Challenge premierade bästa Rockabillyoutfit 2017 och nu utvecklas tävlingen till en snabb modevisning.

2017 utsågs en kvinna i publiken som kommit i nostalgisk klädsel. 2018 utökas tävlingen till en uppvisning av flera tävlande.

Publiken kommer att få se kläder nytillverkade och äldre i vintagestuk från damerna i tävlingen.

Allt kommer att ske mitt under Krantz Challengetävlingen.
Mittmedia premierar alla tävlande plus  en extra gratifikation till vinnaren.

Max tio tävlande.  Anmäl dig snabbt  till
email

ladiesrace

-Det här är supersnyggt och superpopulärt säger Krantz som varit speaker på otaliga tävlingar och uppvisningar genom åren.
-Ladies Run i Hudiksvall (ovan) kan vara världens bästa, säger han. Över hundra busiga damer jobbar hela året för att hitta vackra kombinationer som speglar 40- 50- 60- och sjuttiotal.
vasterassummermeet2017_40
Kläder från förr är en publikfavorit överallt i Sverige och nu får Härnösand en blixtuppvisning av ett tiotal tävlande på prime time lördag 13:00 Mellanholmen. (Bild (t.h) från Västerås Summer meet 2017. )

Mittmedias sändning slog rekord med 1,7 miljoner tittare. 
Fjolårets sändning från Krantz Challenge och cruisingen sågs av 1,7 miljoner tittare.
-Det är rekord och helt ogripbara siffror säger ansvariga på Mittmedia.

17-miljoner
– Sändningen slog ut allt inklusive galor, hockeyhelg och succéseriens Blåljus. Mittmedia utökar sitt engagemang 2018 och har initialt planerat att sända alla Krantz Challengetävlingar.

Dubbla cruisingar. 
Fjolårets fredagscruising med gatbilar blev en hit och kommer tillbaka 2018.

Liveband på cruising och utställningar
Musik blir det som tidigare år.

volvo_13 volvo_06

Mellanholmen hela helgen
Volvobilarna får en egen träff, veteranbilar likaså, stylingbilarna får sitt och ett rally för veteranbilarna anordnas.volvo_26

Hill Climb
Bredställ i Vårdkasbacken blir det förstås. Full gas på grus och asfalt lockade många  och den höjdaren kommer tillbaka i sommar.hillclimb

Mittsverigebanan lockar  
BUS1  (buset) på onsdagen avslutar veckan med historiskt rally på dagen och en jättehappening på banan på kvällen.

Härnösands Bilmuseum 22

Härnösand har mängder av utflyktsmål
arnoldsSveriges största bilmuseum ligger mitt i stan. Härnösands Bilmuseum är sju hallar och 5.000 kvadratmeter med ahaupplevelser. Måste ses!

Arnolds välbesökta bilmuseum och café ligger en bit norr om stan. Vackert beläget i Ramvik med härligt utbud och tre mil västerut, i Viksjö ligger det pittoreska Viksjö Mat och Nostalgi.

Mat o Nostalgi 1Viksjö mat&Nostalgi  är ett eget universum med loppis, lanthandel, hamburgeri, fikaställe, speedshop, vintageprylar, kvällsaktiviteter och USA-bilförsäljning.

Välkommen till en vecka med sol, bad, restaurangliv, musik och motor i Härnösand.
Camping och Hotell ligger i startgroparna för att härbärgera långväga gäster som väljer att stanna och semestra i Nostalgiveckan i Härnösand. 1500 bilar 2016.  2000 bilar 2017. Vad händer 2018 !?
cruisingh-sand-2015


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *