Gideryds Ungern – Go east young man!

Mikael Gideryd packade väskan på sextioårsdagen och drog österut till Ungern med sin Valiant. Sol, värme, trevligt folk, bilträffar och låga priser lockade. av Mikael Gideryd

bilskadeservice-leffes-lack3

gideryd13Jag börjar väl med en liten presentation.
Jag är en 60-åring som strax efter födelsedagen packade ihop allt vi hade av värde i Sverige och flyttade sydösterut, närmare bestämt till Ungern. Worldkustom var med från början. Läs här.

ungern-meetIdag bor jag, frugan, jycken och Signeten ca 20 minuters bilresa från Balaton sjön. Kanske vissa av er minns att jag skrev litet om en bilträff här nere. Los an Gyenes. Den träffen ligger ca 20 min bort. (Se länkgideryd09Varför flyttar man till Ungern kanske vissa frågar sej? För vår del beror det dels på att frugan är här ifrån byn där vi bor nu, dels beror det på allt strul med svenska myndigheter om att hon skulle få stanna i Sverige. Det beror även på  att även jag älskar det här landet.

Maskinkonsult3gideryd-b3Den 29/ 9 -17 lämnade vi Hammerdal i Jämtland för att åka 260 mil hit ner. Dan innan lastade vi Signeten, fyrhjulingen och en massa annat på en tradare från Ungern för vidare befordran till Szalapa.

mapungernDet var inga problem och det var förvånansvärt billigt. 26.000 kostade rubbet och då jobbade chauffören stenhårt vid både lastning och lossning.

Resan ner med vår V70 gick utan problem. Väl nere med flyttlasset lossat slocknade man men dan efter kånkade vi in grejer i lägenheten så man höll inte på kunna röra sej.

 

gideryd_b4
Efter det var en tur med Signeten ett måste. Jag tog den in till grannstaden Sumeg bara för att nöta lite Ungersk asfalt.

Jag brukar även ta en sväng ibland upp till vingårdarna som ligger på ett litet berg nån kilometer bort. Överlag har allt fungerat ypperligt här med alla papper mm.

mrmagu1

Nu kollar jag upp det här att rega Signeten här i Ungern. Tanken är sedan att åka runt på bilträffar, rockabillyfester mm och plåta litet och skriva litet om vad som händer här nere.

gideryd-b5Vi bor ganska centralt. 20 mil till Budapest. Samma till Wien. 13 mil till Graz i Österrike.

Där har dom bland annat en mycket intressant bil- och mc-show. Det verkar på bilder jag sett därifrån som om det är mycket customs.

Tjeckien ligger nån timme bort.
Transylvanien 40-50 mil bort.gideryd03bDet finns intressanta grejer att se och uppleva även här i gamla öst. Det jag först har tänkt kolla upp är en tvådagarstur med veteranfordon runt Balatonsjön som jag hört talas om körs på våren. Vi har Los an Gyenes.

kzjack5

tihanyVi har Lakeside Weekend och mycket annat runt om här hela tiden. En sak som definitivt ska göras är en tur till Tihany. Det är nästan som Ungerns riviera och där ser man Ferrari. Lambos, Maserati, nån Viper, men ingen Valiant.

gideryd_b1
Ett ställe för det vackra folket. Enligt uppgift är vår Signet den enda Valianten i Ungern förresten. Den enda dom känner till finns i närheten är i Tjeckien. Det var allt för den här gången. Nästa gång blir det ett besök på Cadillac museum i Kesszthely. 

kzchall2018annons_s4


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

5 reaktioner på ”Gideryds Ungern – Go east young man!

 1. Bra bilder från Ungern och Valianten. Min sambo är med på facebook.
  Är du med? I så fall skicka en vänförfrågan. Kul med lite utrikeskontakt.

  1. Hej Thore. Din bil har nu hamnat i Uppsala. Om du vill se den hur den ser ut nu så finns lite offentliga bilder på min Facebooksida.

   Hälsningar
   Conny Pihl

  2. Jag vart utslängd av FB av nån anledning. Jag tror att det berodde på att jag frågade varför inte det här med yttrandefrihet inte gällde där. Att yttra sej fritt är en sak, Att vara otrevlig, lägga in rasistiska inlägg har inget med yttrandefrihet att göra. Men åsikts censur är inte rätt

 2. Hej Thore. Din bil har nu hamnat i Uppsala. Om du vill se den hur den ser ut nu så finns lite offentliga bilder på min Facebooksida.

  Hälsningar
  Conny Pihl

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *