Nu åker vi till Florida.

22 svenskar mötte upp inför gemensam avfärd till cruisingen i Englewood där den gamla gatan kantas av restauranger, torg, butiker och en bilaffär med gamla jänkare. 


Ett gäng åker just nu i dagarna med Krantzen till vänliga Florida förresten . Läs om den grejen här. 

Åter till svenskarna med raggarbilarna. 

Tradition
Det mullrade i palmskogen när bilarna svängde av från busy Tamiami Trail  och in på småvägarna som leder till Jöran Persåkers hus.

En tradition har skapats bland gänget.
-Kaffe hos Persåker innan cruisingen på Dearborn Street ett stycke norrut.

Alla gör sin egen grej
Naturligtvis gör alla svenskarna sitt eget Florida. 
En del spelar golf,  några skruvar med bilar, en del gillar retroprylar och kuriosa, andra bygger båtar och någon åker dragracing.Dragracingföraren från EM i Top Fuel 2018, Jöran Persåker, häller kaffe som en vanlig man. Det är inget kollektiv svenskgänget. Tvärtom. Det är en spretig skara individualister boende i en radie av fem mil som klumpar ihop sig under stundom.

Roger som kör in raggarbil som vore det hans Ferrari, här med sin Anne-Marie.

Bakom står Mats Gravileij och Inger. Ja, just han vars senap du hittar i din egen butik. Mats och Inger handlar hus här i dagarna.

Skratten kommer ofta när en samling rasande roliga entreprenörer med brokiga liv och erfarenheter drabbar samman.Alla gör som sagt sin grej och ibland samlas de som vill och har tid för  fika och bilåka.
– Loose and lazy and a little bit crazy.Några mötte upp i Cape Coral, andra anslöt i Punta Gorda, en del kom direkt till Port Charlotte och Jöran Persåkers hus.Det mullrade i palmskogen när 20 bilar lade ut från Persåkers hus och gled på rad upp till Englewoods historiska kvarter där hundratals roddar, customs och classics rullade upp och ner längs gatan.

Hettan och solen i februari knådar allt till en mysig historia där man inte saknar jackan och man gärna dröjer i skymningen där servitriserna placerar ljuslyktor på borden innan sandwichen med tillhörande dryck kommer in.

 

 

Livemusiken från torget utanför bilaffären med gamla bilar hörs på avstånd. Syrsorna spelar i buskagen och HD:s med raka rör skottar förbi på trean.Det är bra nu. Klockorna kan stanna och evigheten kan börja.  Vi är hemma i raggarhimlen.

Krallig Riviera med LS-motor.  Alla skall ha LS-motor over there dessa dagar. Bilen var till salu för 42.000 greenones.


Röd och vit cab med Shelbyvinge och emblem  fångade ögat.
-Hmm. Shelby gjordes väl bara officiellt till 1970?
En belgisk återförsäljare förmådde Shelby att göra årsmodell -71 och -72 av ”leftovers.”  De hette Shelby Europa.   
Men bakljus från sextiotalet och kromade sidepipes?
– Ni skoja med mig aprillo.
En riktigt kul bil hur som helst.Pia från Karlstad kunde tänka sig trucken.

Nya Super Bee … bird …  från Plymoth Daytona fanns representerad eller näe …?
Den här finns inte heller. Kul tilltag  beep beep.

Så var det:
Vingen satt på 1970 Plymouth Superbird som var en hottad Plymouth Road Runner.

1970 hade Dodge också en liknande ving-bil som fick modellnamnet Daytona.

Super Bee däremot är en Dodgemodell och den sade inte ” beep beep” i reklamen och i signalhornet.  Det gjorde däremot Plymouths  Road Runner.
Vi tar nåt enklare. En pickis från Cheva fast nehej här var det bortrakade lister och stötfångare delete bak, vindrutetorkare delete,  sänkt tak, hål i huv  och customgrill med målad fångare fram.

Hur kul som helst att titta på bilar och för de som ville köpa en var saluhallen öppen.

1932 Ford pickup eller en Charger  fanns på menyn liksom en Charger till av ädlare årgång. – Sjuttian.  Vi tackar för denna gång. Snart är det cruising i Englewood igen.

På återseende.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *