Den svarta puman.

Jag är en Cougarkille. Ända sedan jag såg dess täckta grill och vandrande blinkers var jag såld. Mercurys förädlade sportbil Cougar var bra mycket coolare än Fords vanliga Mustang kände jag som ung. 
 

Customfordar i USA.

Kenny Cooley var en Cool kille som med små, exakta justeringar fått maximal utdelning på sin milda custom  1957 Ford two door Ranch Wagon. Duane Johnson däremot hade tagit  i från tårna och blandat två bilar fiftyfifty.   

Träskkålsfestivalen i februari.

Februari. 45 grader i solen. Vatten delas ut gratis. Alligatorsvans och strips. Träskkål och rökt kalkon. Cajunmusik och Armadillorace. 
Solvalla biltorg

Project Cadillac 59 top shop del 14 av 500 kanske

Börja aldrig skriva innan allt är klart Så lydde rådet från en tidningskollega ”så man har kontroll hela vägen och vet utgången”. Men jag gillar inte kontroll. – Jag gillar verklighetens oöverträffade galenskaper. Följ kalabaliken i realtid.

Norins Classic Chevy Parts präglar Ödeshög.

Stig Andersson är en urkraft och kändis i Ödeshög. Han företag, Ödeshögs Mekaniska, har 65 anställda och huserar över ett helt industriområde.  Nu utvecklar han Norins Classic Parts.

Ungersk traktorträff

Polisen stängde av den ungerska köpingen. Sedan vällde traktorerna in. Bondgrabben Mikael Gideryd numera Ungern hittade en traktorträff. 

Krantz krönika. Virveltrumman

Det här att lira i band handlar allra minst om det som syns på scenen. Att plinka på gitarren, starta och stoppa är ingenting. Allt handlar om galenskapen runt omkring.

Månadens Leif-Ivan oktober

Hösten är här men inne hos World of Classics Museum and sales är det alltid vår. De fantastiska miljöerna och bilarna från förr smälter dunjackorna av besökarna. 
Usabil.nu

blog stream

Så minns jag Kent Åberg.

Kent Åberg har fotat klart.  Ärrad av cancer, med nyligen avslutad strålning av tumör i hjärnan, anordnade han på sitt starka och positiva sätt en sista bilhappening på Hospice i Sundsvall. Han somnade som vanligt på kvällen tacksägelsesöndagen den 14 oktober och vaknade inte mer.  

Verktygsbodens tvåpelarlyft populär

Tvåpelarlyften från Verktygsboden har blivit populär tack vare sitt fördelaktiga pris och höga kvalitet. Finns i många entusiastgarage numera. Lyfter hela 3,2 ton.

Oktobernumret ute nu

USA, Sverige, Ungern och i Svenssonkrönikan snödrivestekt vildsvin. 

Fantastisk fredag på Hospice i Sundsvall

Kent Åberg, fotograf och författare som skrivit många artiklar för Worldkustom bor på Hospice i Sundsvall. Han sitter i en av sina tre entusiastbilar och välkomnar bilar till finbilsparkeringen när vi rullar in. 

Rekord igen för Sillens idylliska caféträff.

Jan Silén är en återkommande skribent i Worldkustom.  Hans rader om allehanda krångel i hobbyn är mycket uppskattade. Så även hans årliga gårdsträff i Gnarp.

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!