Månadens Leif-Ivan oktober

Hösten är här men inne hos World of Classics Museum and sales är det alltid vår. De fantastiska miljöerna och bilarna från förr smälter dunjackorna av besökarna. Tony häller kaffe i baren, pratar i telefonen och roddar med Finlands största Elvisutställning som museet just köpt in och forslat upp på tredje våningen.

-Trodde du att här finns bara bilar att se?
– Tvärtom. Här finns massor att begrunda som inte har motor.  Gracelandhuset med öppen baksida och autentiska rum exempelvis. Ta en titt på Djungle Room och de andra nästa gång.

Chevrolet Impala SS 409 cab -63

Nu över till ytterligare en fantastisk drömbil det bara är så STORT att ha ett exemplar i Sverige av.

En 425-hästars bigblock 409 SS Impala från 1963.  UNDERBAR BIL.

Leif-Ivans son Tony tar oss med. Han hinner det också.

Det är inte alla bilar och modeller man gör låtar av men vem har inte hört Beach Boys med låten ”409” ? en klassiker i  jänkarsammanhang !

 

En mycket snygg bil i ljus kopparmetallic , 409 motorn kom i basutförande med enkel 4 ports förgasare och 400hk men i denna så är det dubbla 4 portare vilket gör att hästarna hoppar upp till 425 !  Motorn med topplocken och dess  karakteristiska ventilkåpor anses vara en av de vackraste USA skapat.
Manuell 4vxl låda, bucket seats, varvräknare, styrservo, bromsservo, bakhögtalare, elklocka.
1962-1964 Impala har en mycket lyckad formgivning och SS cabbarna är rena samlarbilar numera. En 425 hästars SS 409 bigblock cab är den absoluta juvelen.

 

Med vänlig hälsning
Tony Olofsson Karlsson
World of Classics
Finkmossvägen 150
147 34  Tumba
Tel: 08-53020091

worldofclassics


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *