Norins Classic Chevy Parts präglar Ödeshög.

Stig Andersson är en urkraft och kändis i Ödeshög. Han företag, Ödeshögs Mekaniska, har 65 anställda och huserar över ett helt industriområde.  Nu utvecklar han Norins Classic Parts.


Grindarna står öppna och Worldkustom kör in i ett välstädat industriområde där truckarna rullar oavbrutet mellan de olika förädlingshusen.

Mäkta imponerande att en, ensam man skapat allt detta från ingenting.

-Jag förstod aldrig vad ett adjektiv var i skolan men material och bearbetning hajade jag, säger Stig med ett varmt leende där han stökar bland hyllorna i Chevyshopen.

 

Nu har han anställt VD och platschef för den mekaniska industrin så han själv skall kunna leka med bilar.
-Jag ser över ekonomin och offererar och sådär men jag har släppt ansvaret för den dagliga verksamheten, förklarar han. Men det här skall inte handla om industrimannen Stig utan om bilentusiasten.  Allt började med att han skulle skaffa sig en jänkare.  Eftersom alla verkade favorisera årsmodellerna 55 och 57 av Classic Chevys kände underdogen Stig automatiskt för 56:an. 

Nu präglas hela Ödeshög av 56 Chevy. Ekonomiansvarig på Ödeshögs mekaniska har köpt en 56:a (t.v.) 
  Mitt i byn finns 56:ans Café i femtiotalsstil. Själv har Stig ett jättegarage fullt med 56:or och nu har han köpt det anrika Norins Chevy Parts som importerat högklassiga delar i 30 år.

NORINS DUBBLERAR BUTIKSYTAN

I armarna på Stig har butiken växt till det dubbla, lagret utökats och försäljningen brantat uppåt. Micke Wettergren bär in dagens sändning. 
-Vi har grejer till alla möjliga årsmodeller och märken nu och en webshop är under uppbyggnad, säger grabbarna i butiken. Containrar lossas regelbundet. Hela bagagerumsgolv, skärmar, golvbrunnar, slitdelar, krom och el, allt finns i Ödeshög.

Den här tegelstenen proppfull med allt du kan behöva är bara en del i utbudet.

Det tidigare Walla-Meetet på orten har nu döpts om till Norins Walla Meet. Den 26:e maj var det full parkering.

Butiken hade öppet hus, band spelade och Stig stod bara och log mitt i alltihop.
-Det här är guldkanten på tillvaron, säger han.

I nyrenoverade lokaler höll man som bäst på att inventera denna dag när Worldkustom oannonserat tittade in. Telefonen ringde och utgående paket väntade på budbilen. 
Vi brejkar för lunch på 56:ans café som drevs av Stigs dotter under en tid.  Ett ställe väl värt att besöka med bl.a. en fantastisk ugnsomelett denna dag. 
Så kan man göra om man får en idé nån kväll och har en tillverkningsindustri med 65 anställda. Stigs output är enorm. 
Just nu är en webbutik under upparbetning så kunder kan botanisera och beställa snabbt och enkelt. Svenska skruvare behöver inte längre privatimportera och krångla.  Allt finns importerat, tullat, momsat och klart rakt över disk eller i hyllor för snabb leverans. 
Timmarna hos Stig med Norins butik, 56:ans Café och inte minst denna mancave hemma på tomten var en knock out. Notera att mannen har en järnväg med lok och vagnar som rullar mellan våningarna. Vill du veta mer?
– Det är lugnt. Worldkustom återkommer till Ödeshög och Stig Anderssons overkliga domäner.

Krantzen fick ”nyckeln” så  Worldkustoms läsare kan räkna med att titta in på allvar i djupet av dessa lokaler och veta mer om bilar och verksamheter längre fram.
– Norins levererar.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

5 reaktioner på ”Norins Classic Chevy Parts präglar Ödeshög.

 1. Hej på er!
  Söker delar till min Chevrolet Pickup Stepside från 1957, är det något ni kan hjälpa till med?
  Mvh. Ulf

 2. Hej,kan ni skaffa torkar transmisssion hö,vä och mitten till en cheva 55 150 sedan

 3. Hej har försökt att få kontakt men det har (strulat) jag tänker montera servostyrning på vår Chevrolet-55 reg.nr.CAK 151 mogna män i branschen säger att ni fixar det mesta en komplett sats och till sist
  monterar ni också?
  Och ett pris.Tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *