Project Cadillac 59 top shop del 14 av 500 kanske

Börja aldrig skriva innan allt är klart
Så lydde rådet från en tidningskollega ”så man har kontroll hela vägen och vet utgången”. Men jag gillar inte kontroll.
– Jag gillar verklighetens oöverträffade galenskaper.
Följ kalabaliken i realtid.

Del 0  Vill du läsa upprinnelsen till projektet, del-0 om du så vill, klicka här.
Del 1
Del 2cad59_06

Del 3

Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9

Del 10
Del 11
Del 12
Del 13

Lackfrossa

Oktober 2018. KML messade mig.
-Är du klar med förberedelserna snart? När får vi bilen så vi kan måla den?

Jag bara undrar en grej kära läsare:
När, NÄR, NÄR frågade en lackverkstad efter din bil senast? Jag har då aldrig varit med om det? Lackerare puttar fram, förlänger, försenar. Bilmålare tillhör det exklusiva skrå konstnärer hos vilka man får vänta på att få vänta på sin tur.

Robin på KML ba’  – kommer du nån gång med Cadillacen? P1800:an är ute nu efter en andra nerrivning.
Julia Vestberg och Robin Kvarnström var ivriga. Ett underbart ställe.

Lättare för en projektbil.
-Jo, jag fattar att Cadillacen blivit en kändis och att det är andra förhållanden för den Bernt Karlssonchoppade customcruisern men ändå. Verkstaden känns mer än vaken.
-KUL är det och FROSSA får jag.

Inte gjort riktigt
Jamen, jag har inte plockat ihop bilen för att prova ut allt som man skall göra för att därefter plocka isär den igen till lack. Seriösa renoverare gör så. Krantzen når inte upp till halva ribban hos riktiga bilfantomer. Det har jag sagt sedan start men inför lackering märks det mest.Jag har inte gjort läxan och nu skall Cadillacen få sitt slutgiltiga ytskikt. Modernare motor och låda har fått sina fästen. Så långt okey men kylaren exempelvis ….?  Det blir såklart en ny kylare och den har inte inköpts, än mindre fått sina fästen svetsade.  Det nya Vintage Airkitet med AC och värme är inte inköpt och dess genomföringar och fästpunkter är inte på plats.

Att svetsa ett fäste under instrumentbrädan som bränner bort färgen på torpeden är sånt som får mig att vakna 02:40 kallsvettig. Jag är inte Ulf Kusendal, Arne Nilsson eller Lennart Zackrisson.
-Ovanstående är mina vänner och väldigt vänliga när vi möts men jag platsar inte ens i korpen medan de gör mål i elitserien.Tänk när färgen ramlar av torpedväggen på premiärutställningen i Bollnäs år XXXX. Då får jag rött kort av Christer Edströms  och blått öga av Bernt Karlsson. Jag sitter upp i sängen och darrar.

Alla som hjälpt mig, som lagt engagemang i bilen, som offrat tid, som trott på skribentens svartstreck med pennan får slutligen se mitt rätta jag som sinnebilden av ett monumentalt motorstopp i matchojacka.  F-FROSSA mina vänner !!.

HJÄLP sidorutorna! Jag har inte  passat in dom heller under det nya taket och den customiserade dashen är blästrad men inte ens påbörjad och den måste ju passa mot inredningen.

Jag kommer få en nylackad bil som skall kapas och svetsas i.

Jag saknar en viktig bit i instrumentbrädan dessutom och en strut på bakskärmen har kommit bort.

 

Originalhjulen har jag sålt och den står på lånade hjul från sonen. Jag har en idé om ändrad framskärmslist men det saknas grejer till ena sidan och jag råkade kapa hål i tanken vid demonteringen så den läcker bensin.Nu går bilen till plåtslagning och lack i alla fall. Detta efter hederlig behandling medelst stålborste, avfettning och hetvatten. Sånt klarar jag (eller inte för sonen gjorde det).KML tar sig an uppgiften att göra målad bil av de buckliga panelerna.  Robin Kvarnström har gjort det förr.  Skapat bilar som fått speakers att springa tills sladden tagit slut och blivit hängande i mikrofonkabeln medan han rullat förbi.

Han har format och målat bilar som vunnit de största pokalerna och fått de bästa utlåtandena och nu väntar han och sambon Julia, som också arbetar som billackerare, på att skapa finishen hos  Worldkustoms project Cadillac 59 top chop.
– Vilken underbar resa !


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

4 reaktioner på ”Project Cadillac 59 top shop del 14 av 500 kanske

  1. Blir det en Electric Blue nyans så döp den till teeti blue Krantzen.
    Teeti är knepigt eller tjurigt på Göteborska….

  2. Jag ser också fram mot premiärutställningen på Motorrevyn i Bollnäs och du kommer GARANTERAT att slippa några röda kort från min sida med tanke på allt jobb du har lagt ner och med ”ribban” som har höjts flertalet gånger under byggets gång.

    Kul att få följa bygget med ”supersajten” worldkustom :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *