Karlstad, Cadillac och Cape Coral

Sju på kvällen eller nio på morgonen. Cadillacen från 1966 är alltid nercabbad i staden på Floridas sydvästkust. Dan och Pia har kryssat genom USA i öppna bilar längs alla de kända vägarna. Men det började i Karlstad.
 

Det finns en halv miljon entusiastbilar i Sverige. Här är en av dom

Det är inget särskilt med Per Dynemars Pontiac.  Bilen har inte vunnit SEMA eller ens fått lackpriset när Bötsle Missionshus hade utställning med 38 bilar.  Det är därför vi skriver om den. Worldkustoms motto från start var Local heroes - worldwide.

Köp INTE en Mercedes!!

Har ni lätt för att få nervösa sammanbrott, tendens till hysteriska raseriutbrott, psykiska kriser, kort stubin, sömnlösa nätter så köp inte en gammal Mercedes Benz! Jag råkade ärva allt detta. Av: Jan Silèn
Solvalla biltorg

Modellbilar i maj på Viksjö Mat&Nostalgi

Modellbilsutställningen hos Mat&Nostalgi har blivit tradition. Kent Åberg är initiativtagaren och i år hade han inbjudit mäster Claes Beck-Friis att närvara. 

GROV GTX

I USA går man och släpar bena och ser  Mopars på specialutställningar som exempelvis Mopar Concours the World utan att se något oväntat. Så kommer man till Sverige och flyger ur skorna! 

Project Cadillac 59 del 13 av 500 kanske

Börja aldrig skriva innan allt är klart Så lydde rådet från en tidningskollega ”så man har kontroll hela vägen och vet utgången”. Men jag gillar inte kontroll. – Jag gillar verklighetens oöverträffade galenskaper. Följ kalabaliken i realtid.

Krönika: När jag körde Futureliner nummer 10 i USA.  

GM:s påkostade framtidståg gick genom USA i tolv specialtillverkade bussar i slutet av fyrtio- och början av femtiotalet. En ofattbar megasatsning från General Motors.  Bara en handfull finns kvar. Jag har kört en. 
Usabil.nu

blog stream

Krantz&Krantz Bollsta Folkets Hus lördag 29/9

Efter en sommar utan motstycke är vi tillbaka i Bollsta Folket Hus. Förra gången var det sista april med tokmycket folk.  Nu gör vi om det. Skrapa rutan raggare. Nu fyller vi kåken!!! 

Fantastisk fredag på Hospice i Sundsvall

Kent Åberg, fotograf och författare som skrivit många artiklar för Worldkustom bor på Hospice i Sundsvall. Han sitter i en av sina tre entusiastbilar och välkomnar bilar till finbilsparkeringen när vi rullar in. 

Rekord igen för Sillens idylliska caféträff.

Jan Silén är en återkommande skribent i Worldkustom.  Hans rader om allehanda krångel i hobbyn är mycket uppskattade. Så även hans årliga gårdsträff i Gnarp.

De vann Världens Barns auktion och cruisade med Krantzarna

Världens Barngalan i Härnösand auktionerade ut en cruising med Krantzarna inklusive ett raggarmål på Sibylla. Gun-Marie och Olov Hamrin vann. 

15.000!! Rekord på rekord för Nostalgidagarna Härnösand.

Över 2.500 bilar och 15.000 personer invaderade Härnösand i lördags. Det finns tre saker som är viktiga för en bra träff: Vädret, vädret och vädret. Med trettiogradig värme hela veckan når just nu Nostalgidagarna Härnösand mytiska höjder. 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!