Bilskrot Blues

Melankolin stramar bröstet i steget. Tider som gått. Plåt som blivit rost. År låter sig inte fångas. Tid låter sig inte låsas. Allt glider i ett evigt förlorande. Steget jag nyss tog är borta. Vad är nuet? En sekund ingen kan fånga? Jag vill sätta mig och gråta i den totala, flyende skönheten jag bara kan bära som förfulad skrift.  
 

Vi köper enägarfynd i Florida.

Man vaknar en het januaridag och vet ingenting vad som skall hända och plötsligt ramlar en fantastisk 1969 Cutlass cab ut ur ett garage. Florida fun under the sun. 

Cruisers Hungary Rock Camp

Då var det dags igen med rapporter här nerifrån Ungern. Nu från Cruisers Hungarys Rock camp.  Det är en tillställning jag varit på nu i två år.  Det är en liten grej men mycket trivsam. av Mikael Gideryd
Solvalla biltorg

Project Cadillac top chop del 18 av 500 kanske.

Sommaren är här, Cadillacen är där - inne i kallgaraget.  Ett nytt garagebygge har kommit emellan men det hindrar inte att detaljer slipas på och färdigställs till bilen. Del 18 blir en översikt över några som deltagit i bygget.

The River District varje månad.

Jag får två förfrågningar i månaden. "Hej, vi ska till Florida. Vet du nån bilgrej? " Som att fråga: Hej vi ska på rockkonsert. Vet du nån som spelar? 

Krantz krönika: Smart teknik dum

Tacka vet jag korkad teknik. Smart teknik är dum på riktigt

Månadens World of Classic juli 2019

Chev 57 som gör 0-250 på 8 sekunder. Tony visar denna gång en dragracingbil från det helt oslagbara jänkiebilsmuseet World of Classic Museum and sales i Tumba. Åk dit! 
Usabil.nu

blog stream

Krantz Challenge Hudiksvall solsuccé 2019

Nytt för i år var nostalgisk modevisning från 50-60-70-talet. Nytt var också Hassecampingen. Glada Hudik Summer Weet gör det igen. Växer och förnyas med en sällan skådad optimism.  Ur jättekön till Krantz Challenge sållades en Lena ut som vinnare. 

Vi skänker bort en Krantzjacka på Classic Car Week.

Krantzjackan fyller tio år.  Med anledning av jubileet skänker vi en jacka med serienummer 1.200 i guld som tack till alla er nostalgiälskare.

MAGISKA Nostalgidagar i Härnösand med Krantz Challenge

En man från Michigan föll på knä och prisade Nostalgidagarna och Krantz Challenge i Härnösand. - "Fatta vad ni gör. Ni skapar något underbart ", sade han.  Foto: Alfred Krantz

Krantzen byter svetspistol

Byt inte svets. Byt svetspistol. Svetsen blir som ny!

En Amazon vann Krantz Challenge på Västerås Summer Meet 2019

Josef Sommarkrans har flera fina bilar varav Amazonen stod i Meguiar's monter och blänkte hela helgen.  När det drog ihop sig till Krantz Challenge  i strålande sol gick han och hämtade Volvon. 

Meguiar’s delar ut massor av goodiebags på Krantz Challenge i Västerås

Tävla gratis och få en goodiebag. På Västerås Summer Meet lördagen 6 juli klockan 13:00 startar den stora bilshowen Krantz Challenge! Blixtrande bilar, rock and roll, spänning, skrällar och galenskaper.

Meguiar’s ny storsponsor i Krantz Challenge

Meguiar's tar över. Tidigare bilvårdsleverantör bytte ledning i våras. Efter tio år med Krantz Challenge valde de lämna fältet fritt. Ett telefonsamtal till Meguiar's räckte. 2019 åker vi med proffsens val, Californiaföretaget Meguiar's. 

Världens finaste Cadillacrenovering till Krantz Challenge?!!!

Det har gått rykten söderut så ... här kommer grejen så alla får koll.

MittMedia sänder två timmar från Nostalgidagarna Härnösand för tredje året i rad.

Nostalgidagarna sätter Härnösand på kartan som inget annat event. 1,7 miljoner såg direktsändningen från Krantz Challenge på Mellanholmen 2017. 2018 likadant och nu sänder man två timmar för tredje året. -Eventet har FLER tittare än våra toppfavoriter Hockeykväll och galabevakningar, säger MittMedia själv.

Sommaröppet hos Calle på Sveriges största bilmuseum. En totalupplevelse i svunnen tid.

Söndagen den 9 juni 2019, öppnade Sveriges största bilmuseum som ligger i Härnösand. Portarna är nu vidöppna, kaffet bubblar och över 4.000 kvadratmeter med styvt 200 bilar jämte motorcyklar, cyklar, motorer och kuriosa ligger för besökarnas fötter.  

Krantz Challenge 2019 alla orter

HÄR kommer alla orterna för Krantz Challenge 2019!

Krantz Challenge till KRAMFORS 2019. Boka 10 augusti!

Anrika Riverside Cruisers i Kramfors har staplat bilträffar, motorshower och cruisingar i en ändlös rad av tidlös nostalgi genom åren. Nu 2019 BIG med Krantz Challenge i stan! Det blir en megafest i den svenska sommaren. BOKA IN 9-10 augusti NU!  

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!