Cruisers Hungary Rock Camp

Då var det dags igen med rapporter här nerifrån Ungern. Nu från Cruisers Hungarys Rock camp.  Det är en tillställning jag varit på nu i två år.  Det är en liten grej men mycket trivsam. av Mikael Gideryd

Man kan säja att det är en blandning mellan bilar, hojar, Rock n roll och lifestyle. För mej känns det som en perfekt mix. Man kommer dit, parkerar och låter bilen stå. Det är inte nån bedömning av fordon eller nåt sånt men det är istället en mycket avspänd och avslappnad stämning.

Musiken går nonstop på en lagom nivå. Den blir bara som en lagom bakgrund till allt annat.  Senare på kvällen skulle det bli liveband fast vi gav upp efter åtta timmar. Så ini nordens trötta men mycket nöjda.

 

Det var inte så mycket USA-bilar. 4-5 stycken.

Mycket VW var det.

-Det verkar va populärt här nere.

   

 

Såg även en gammal Skoda Oktavia och en VAZ.

På hojsidan var det några Harley, nån japan och några östhojar.Det är riktigt kul att gå och kika på sånt. Saker man nästan inte visste fanns. Det var lotteri med lite små vinster. Vi vann bland annat två fribiljetter till Cadillac Muzeum i Keszthely. Ett klart intressant museum.Om man efter 1,5 år här nere ska försöka jämföra bil-, MC- och traktorträffar här nere med svenska motsvarande så är det mer avspänt här.Nästan ingen som blir på fyllan. Trots att det oftast finns möjligheter att köpa alkohol. Jag har än inte sett nån fordonsbedömning på nån träff här men det förekommer säkert på andra ställen. Utan bedömning kanske det blir mer avkoppling. Vad vet jag.Själv har jag aldrig ens drömt om att tävla på nåt som helst sätt. Men vi är ju olika. Tack och lov. Jag och frugan vart lite sugna så vi gick på Caravan Camps restaurang och åt oss riktigt mätta för 150 kronor.Inte så mycket att säja om det priset på ett sånt ställe. För min del var det här en höjdare. Jag träffade folk som kunde engelska vilket inte är så vanligt här. Låga, långa cruisercyklar är inne. Skulle gärna ha en. 

Hela det här var gratis. Det ingick även en måltid i paketet. Gratis käk. Men då var vi redan proppmätta.Det var en ganska kul sak där och väldigt fin.  De hade tagit dit en man med en lastbil fylld med trampbilar och små trampflygplan.  Nåt som barnen och även några större njöt av att åka runt med.

Det visade sej att mannen bygger dom här själv. Han åker runt med till olika tillställningar så barnen har nåt att hålla på med. Vi hörde även att han bygger och skänker bort till barn. Det är verkligen nåt väldigt fint gjort.Grejerna är så stabila så även en vuxen kan åka i dom.  Kanske nåt att sätta svetsen i till vintern.  En  trampcustom. En tramprod, lowrider. En ”flygande tunna”för juniorerna att åka runt i. Iden är riktigt kul. Låt fantasin flöda.Är det nån som läser det här och funderar på att åka till Ungern på en semestertripp eller nåt annat så försök hitta nån slags fordonsträff.De är lite annorlunda men definitivt nåt som är värt att uppleva.

Presstopp: 
Träffade Jimmy Engstedt och Niklas Orm då dom är ute på Europaturné med Jimmys 32 Roadster.  Vi hade kontakt med dom från strax innan dom lämnade Sverige och stämde träff med dom i Györ här i Ungern.  Väldigt trevliga killar som verkligen bjöd på sej själva och bilen.  Det var mycket folk som kom fram och pratade med dom.  De tittade på bilen och fick till och med provsitta.  Snacka om ambassadörer för hobbyn!

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *