SWFL Spring Nationals Florida

… eller som vi säger på orten: Jetblue Park.  Multianläggningen heter så och ligger i Fort Myers på Floridas sydvästkust.  Varje vår är det bilutställning. 


Slog följe dit med Dan och Pia som åker 66:a Cadillac här.

De bor helt nära mig. Deras gata heter Shelby. Himla fränt namn. Shelby. Jag önskar jag bodde på Shelby eller DeVille eller Eldorado men inte. Jag bor på 26.
Shelby låter  som ett dubbelpipigt paradis.

26 låter som ett illa fastklämt skattekvitto på ett hundhalsband.
-Typiskt.

Vi kom iväg i alla fall. Jag visade vägen vilket resulterade i att vi körde vilse i insläppet och snurrade upp parkeringsvakterna vilket resulterade i att vi inte fick betala entréavgiften utan de bara ”gjorde sig av med oss” på sista, bästa plats.

Jamen tack. Blonda Pia från Karlstad får dessutom alltid kompisar på direkten. Gubbar som inte hittar till Iowa säger sig direkt veta vart Sverige ligger. Jo, tjena, när det växer hår på hundhalsband 26 kanske.  
I alla fall. Det var inte jag!!
Krantzen som ondgjort sig över alla öppna huvar på amerikanska bilträffar i tidigare reportage i Worldkustom står nu med brallorna nere och huven uppe.
-Det var jänkarna! Jag lovar!  De ville se motorerna i BÅDA bilarna.  Dan och jag suckade och visade våra svettiga kylarslangar, flärpande fläktremmar och solkiga innerskärmar.
– Och jänkarna fotade.
VAD skall de med de bilderna till ???
Ohh, check it out bro’  Pontiac V8 original dirt.


Man fattar ingenting men så är det här.  Pannrummet först.

Corvette 53 tills man kommer …

… närmare.  Uj, på förmiddagen och . . . .

. . .  uj,uj,uj kolfiber på suget. Detta var ingen lek. Vi trampar vidare i färdriktningen tills vi . . .

. .  kommer till 1953 igen, med en twist visserligen men ändå och nummerskylten passar ju.

Oj, Dalasluggers klockan ett både tidsmässigt och okulärt och verbalt.  Det ovala hjulets dialekt enligt Peter Carlsson och Blå Grodorna.
Himmel vad det for upp och ner i tonläge plötsligt. Undrar vad jänkarna tänkte?
– Sjunger dom eller?
Sköningar hela bunten, hur som helst.
Jöran Persåker som också bor i Florida, Kurt Kåhlén, Orsa med djupa fickor för snusdosan funderar oxå på boende. Per Sundberg har tömt sina fickor i ett nyligt bilköp uppströms, GTX 68:a. Håkan Lindberg, Enköping, döljer sina som synes och så har vi  Håkan Andersson, Mora som dränerar sina genom att handla mest idag.
Dan Fallqvist och Pia Biared, båda Värmland, flankerar.

Snyggt och tydligt under läppen från Beep beep historiken till namn på motor och bil på luftrenarna. 
Efter en sväng på muggen tog jag trapporna upp på läktarna.
-Brändboll.
Mja, litet väl dålig respekt Krantz.

Alla på banan är mångmiljonärer i dollar.  Detta bollspel kommer med arvsmassan hos amerikanerna. Florida har sommar året runt.  De nordamerikanska proffsligorna lägger sina träningar hit inför säsongsstarten. 
TV, radio och tidningar rapporterar när superlagen landar på flygplatsen och amerikanarna köper dyra biljetter till träningarna.

Oj! LS-3

Oj, masserad 55:a.

Oj, showskick.


Mera oj. Till salu.

När vi ändå håller på och bedövar oss med amerikansk byggkonst. Snyggt förgasararrangemang på en . . . 
. . . snygg rod och minsann . . . . . . Henry gjorde karossen 1932.Chev -39. Bilarna börjar rulla ut och törsten och hungern börjar smyga sig på.  Undrar om Denny’s har spisen på?

Apropå spis. Man måste skratta. Detta kallar jag huven öppnad.  Högre än taket för säkerhets skull så man inte missar något slangklammer i bakkant.   
Högt och lågt. Tack för denna gång South West Florida Spring Nationals Car Show 2019.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”SWFL Spring Nationals Florida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *