Ungerns sista träff för året.

Ja då var det dags igen för en Ungersk rapport.  Den här gången från en veteranfordonsträff i en mycket fin liten stad nära Balaton vid namn Tapolca.

Här nere är den staden känd för bla en liten vacker sjö mer eller mindre mitt i staden.  En otroligt vacker kanal från sjön och för ett underjordiskt grottsystem där man kan bada och åka båt. 

Men grottorna har jag själv inte provat än. Nere vid sjön och kanalen är vi ofta. Men nu till träffen. 

Var i valet och kvalet om jag skulle åka.  Det var helgen efter Heviz träffen, och plånboken var rätt tunn.  Men det vart hur som helst så jag åkte. Det är bara ca 4 mil bort. Jag tog vägen från Sumeg mot Szigliget och svängde av där mot Tapolca.

Det är bästa vägen för mej som inte riktigt visste hur jag skulle åka om jag tog genom stan. Det var kanonväder och jag tankade på Shell i Sumeg för den hissnade summan av 12,45 / litern.  Sen ner med alla rutor och iväg.

Det är ganska kul att åka med Signeten här.  För USA bilar ser man inte ofta här. Och folk stannar och tittar efter bilen.

Man märks ganska väl faktiskt. Det vart den här dagen i slutet av september ca 30 grader. Jag kommer fram, hittar träffområdet ganska omgående och blir invinkad och får en plats att parkera på.

 Det är mycket Trabanter och Wartburg. Men även Dacias modell av Renault 12. Som vanligt så lämnar jag fönsterna nere och går en runda. Att nån skulle försöka sno nåt ur en bil är totalt otänkbart.

Jag ser en del olika underliga åkdon. Bland annat en rosa Militärtrabant som är riktigt läcker.En stor Wolseley som står på en biltransport.Och nåt jag aldrig sett mer än på bild. En Steyr Puch Haflinger. En mycket intressant bil med en 2 cylindrig boxer. Enligt ägaren en halv VW boxer. Nåt sånt hade man ju inte hört talas om ens.Samma man som ägde den berättade att han även hade en Volvo Laplander. Så även här nere finns dom med.

Det kom in en otroligt fin röd 65-66 Mustang cab. Samma bil såg vi även på Los an Gyenes och Heviz träffen.Sen smög det in en mycket vacker 69 Buick Riviera. Just Rivierorna är favoriter för mej. Så det vart en del pratande med ägaren. Jag åkte själv tidigare en 69 Elektra coupe. Så det vart lite Buick snackande.En Ungersk tidning vid namn Veteran var på plats och hade en presentation av fordon. Även jag vart tillfrågad. Men avböjde pga att Signeten inte är i riktigt presentabelt skick. Lite rost i en framskärm bland annat.Men som vanligt var träffen mycket trevlig och folket underbara. Jag brukar göra som så med Signeten att är folk intresserade så visar jag, berättar. Erbjuder dom att sätta sej i den och liksom känna sej för. Och det är ju en viss skillnad på en gammal Signet och en Trabant.

Även nu om inte en Valiant är nåt speciellt märkvärdigt i Sverige. Men här är den troligen ensam. Dagen avlöpte som vanligt i gemyt, värme och med mycket spännande att se.Bland annat nån Pannonia mc. En Csepel, En Honda med V-twin på tvären. Några CZ och en Maico.Och två Dutra traktorer. Vilka senare visade sej höra hemma i grannbyn några kilometer bort..Jag kan väl avsluta med att säga. Det här är ett MYCKET intressant land inom motorhobbyn, ha det så bra alla läsare.
God Jul Gott Nytt År och See you later.


Magyarmicke.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *