Hello Mr. Winfield.

Gideryds senaste från Ungern innehåller en mix av Sverige-Ungern-USA. by Mikael Gideryd, Ungern.

Ja, nu har det varit ett litet uppehåll från mej och Ungern. Men nu är det dags igen, men från Graz i Österrike och Rod & Ride showen. Det var i slutet av september och vi åkte dit första öppetdagen den 22/9. Man var rätt spänd.På nätet verkade det lovande. För oss är det ju inte nån jätteresa. Ca 15 mil enkel. Där uppe i Norrland kunde man ju åka den biten för en kopp kaffe på den gamla goda tiden. Dagen innan var det kanonväder här i Ungern med +26 grader så det kändes rätt hoppfullt. Men lördagen bjöd på regn, blåst och + 9 då vi åkte från Szalapa där vi bor.

Vi åkte här ifrån till ett samhälle som heter Duka. Där går vägen mot Graz och gränsen. Vi tog inte Autobahn  utan åkte småvägar för att få se lite. Men hur som helst, vi kom till Graz, hade lite problem med att hitta showen. Vi följde ju GPS och det kan ju bjuda på små överraskningar.
Vi hittade showen men ingen parkering  så frugan sa: Gå in så kommer jag sen jag parkerat.
Så jag knatade in med regnet droppande och såg först en fin Challenger, sen en Edsel 58. Då åkte mungiporna upp lite. En orsak till den här resan var att en legend var på showen. En man jag i många år drömt om att få träffa. Mr. Gene Winfield. Jag gick in i byggnaden och började kolla lite snabbt samtidigt som jag sökte efter Mr. Winfield.
Jag blev förvånad över kvalitén på byggena och på att det inte var en massa utfyllnad. Allt som var där hörde ihop med kulturen.  Inte nybilsförsäljare, kalsongmånglare mm utan den var ren och trivsam som attan. Faktiskt kanske den trevligaste jag varit på. Sen ser jag mannen, legenden och går fram och säjer: Mr Winfield?
– Denna över 90 åriga man sprätter till kommer fram. Skakar hand.
Sen är snacket i full gång. Han är den typen av människa jag kommer överens med direkt. Vi pratade en stund. Frugans och min kompis Kriszta tar några foton på oss och Gene berättar att det nyss varit fram en annan svensk och pratat en stund?
Hur stor är den chansen tro?  Han berättade även att helgen efter ska han till Finland och choppa en Cheva. En bil som en Facebookvän äger.  Vi avslutade samtalet och jag gick vidare och kollade på roddar, customs, hojar, pick-ups, och njöt i fulla drag.
En härlig stämning, trevligt folk och inga problem att prata engelska.  Det fanns två bilar man väl aldrig trodde man skulle få live. Dels en Kellison Astra och dels en Cheetah.Vare sej Cheetah eller Kellison (bilden) är väl några dussinbilar direkt. Nu är väl inte sportbilar riktigt min grej. Men det var kul att se dom. Det var pinstripers, frisörer mm i en härlig blandning men så började jag fundera. Vart tog frugan vägen. Provade att ringa, inget svar. Jag och våra vänner sprang runt och kollade. Var är Magda?. Har det hänt nåt?Såå det vart virrigt där. Sen kom vi på. Vi måste gå ut och se om vi ser henne! Efter en stund så kommer hon åkande och har INTE hittat nån parkering.

Just parkeringar var det enda negativa med showen. I övrigt en höjdare. Dit ska jag igen. Sen verkar det hända en hel del inom den här biten av hobbyn runt Graz.

Så till sommarn blir det nog nån sväng dit på nåt skoj. Ja, det var allt för den här gången från Micke Magyar. See you later.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *