Såg en Cadillac-66 och fick en idè

Vi var på cruising i Hudik och hade parkerat efter Hamngatan när en Cadillac -66 gled förbi och tände bromsljusen. När jag såg bromsljusen fick jag en idé till ett nytt bygge.  Av: Jan Silèn

Konstigt att en sak bara dyker upp i hjärnan bara för man ser en Cadillac som bromsar. Detta var för ca 5-6 år sedan och idén har utvecklats i hjärnan under åren så i våras var det dags att sätta igång.

En Amazoninstrumentbräda, PVhastighetsmätare, 2 meter 100 millimeters rör och två krökar letades fram. (Ursäkta den usla bildkvalitén) Nu var det bara Cadillac -66:a bakljusen som fattades. -65 Cadillac bakljus hade också gått bra. När Krantz ändå ligger i solstolen i Florida på vintrarna så kunde han ju köpa två bakljus åt mig. 

Han har handlat åt mig tidigare på Desert Car Kings i Phoenix åt mig och enligt deras hemsida så stod det flera 65:or . . .

. . .  och -66:or där.

Haha den dumma svensken
Krantz  skickar ett mail dit och vill köpa två Cadillac bakljus. Nu skrattade nog jänkarna gott åt den tokiga svenskens mail. Det finns tydligen inga baklysen på en Cadillac -65, -66. Svaret han fick var ”ska du bara ha glasen eller stötfångaren också?

 

Detta är tydligen ett stötfångarhörn med bakljusglas. Krantz mailade denna bild och förklarade att det var detta han ville ha. Han fick ett nytt svar att ”vi kan bara hjälpa dig med mittendelen av stötfångaren nu” .

Glöm handla med jänkarna
Vi la nu ner affären med jänkarna. Det blev  till att leta lämpliga baklysen på hemmaplan och jag köpte två Plymouth Barracuda baklysen.

Att göra fästen till dessa bakljus var inte roligt, inte en rak kant eller vinkel nånstans, det hade varit betydligt lättare med Cadillac lysen men det blev bra till slut.Sedan var det bara att klyva rören och svetsa fast dem på instrumentbrädan och en plåt till baksida. Kromet överst kommer från grillen på en Buick -55  som jag hade liggande.

Varför blir första sidan jämt bäst?
När man ska göra två likadana delar så blir jämt den första man gör bäst. Varför blir det så? Den andra man gör borde ju bli bättre när man vet hur man ska göra, men inte då! Nu sitter i alla fall bakljusfästena på plats.

Nu är det lackat och elen dragenPå väg till  till glasmästaren, kylarprydnaden på instrumentbrädan kommer från Ford Prefekt tror jag.

Nu för tiden så finns det kromlist på metervara. Bra kromglans och självhäftande. Funkade bra till detta projekt.

Det blev en spegel
Tänk att man får en idé och bygga en spegel när man ser en Cadillac.

Nu hade jag tänk att den skulle hänga i hallen men jag hade tydligen bara 49% att säga till om, Fia hade 51% av rösterna. Tänkte jag kunde få döttrarna på min sida men när ena dottern var hem sjönk mitt inflytande till 30%, då var det bara att hoppas på att få den andra dottern på  min sida, men jag hamnade nu på 25%.
-Suck. Så den får väl hänga i Caféet då. Det hade blivit snyggare med Cadillacbaklysen men  det får duga. Allt lyser, hastighetsmätare, värmereglage och radio. Det hade ju gått att ta en snyggare instrumentbräda från en USA-bil med mera krom och handskfack för bilnycklar mm.

-Om den nu hade fått hänga i hallen.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *