Japp, där satt den. Bollnäs Motorrevy fyllde ishallen 2019

Alltid mycket folk med 2019 tog det slut på plats. Fullt på ishallens golv och fullt i Nostagigången bakom läktaren. Vidare fullt uppe på  läktaren och fullt på  finbilsparkeringen utanför tack vare det utomordentliga vädret.
– Där satt den general Christer Edströms!!
( Krantzen vill kort be om ursäkt. Ni var så många, dagen tog slut och några blev besvikna. Det gör mig ledsen att inte räcka till att hinna prata med alla som önskar. Kram på er. )

Nu till den fantastiska utställningen i Bollnäs  lördagen 13 april 2019 !


Tjockt ute i de fantastiska vädret. 
Köer in även klockan 14:00 och Nostalgigången fullpackad. 
Uffe Sandstedt från E&S Motor i Ljusdal hade, förutom en räcka bilar utomhus, en bedövande vacker Chev 38:a coupe till salu i insläppet.  
Pengen var helrätt.  Uffe har en skön inställning. Han förser oss med hobbybilar på ett tryggt sätt.  -Mycket bil för pengarna, hjälp på traven till nya i hobbyn, finansiering till unga som behöver det och litet meckhjälp ingår också. Alla blir glada. Trettioåttan kommer hitta sin ägare mycket snart, om den ens är kvar.
In i smeten. Det gäller att roffa åt sig  istid i hallen. Det är många om utrymmet. Johan Lövgren från Åmotsfors kom med en taksänkt 1949 Buick Sedanette med original rakåtta, Dynaflow automatlåda och som synes airride. Bakljusen från Packard var ett supertilltag vansinnigt vackert gjort.  Ingen bild på de´. Bara för er som var där.

Flera Krantz-Challengevinnare  stod utställda. Detta var vinnaren från Hudikstävlingen 2018 Tomas Brolin Bjuråker, Chevrolet Apache 1959.
Ford 36. Klassiskt vacker kaross, här toppad med modern V8:a och kompressor. Jan Sjöberg, Vikarbyn.


Mera kompressor. Kommer ni ihåg plastbyggsatserna från sjuttiotalet med drömska kombinationer i papplådan. Den här såg ut så fast livs levande, brummande fullstor och verklig. A-Ford 1928. Håkan Söderman, Lidingö.
Kul. Patrik Olsson från Furuvik kom med ett barnfind i form av en rosti…  jag menar oxiderad 1967 Porsche A12. 
Mera kul. Bullitmontern hade en 68:a Mustang fastback i racing green och en Mustang Bullit av 2019 årsmodell som ägdes av Alf Arbid från Söderhamn. 68:an ägdes av Karl-Erik Jonsson från Edsbyn. Placeringen gjorde allt. 
Samma igen. Classic style Jagga och newer.  Jaguar XJ6 Daimler från 1990 Jonas Gräns Ljusdal och Jaguar XK180 1999 koncept,  V12 Tomas Sköld Bollnäs.

Plåtsören bygger just nu en dashbird till Worldkustoms project 1959 Cadillac custom.
Vad är en dashbird? Följ projectet i Worldkustom så får du se.

Elle Bohlin från Rättvik gillade Plåt-Sören Janssons ros med ”papperspåse” i koppar. Sådana här gör eleverna enkelt på kurserna, sade han. Waow!   Plåtsören hittar du här. 

Världens bästa motorvecka. Storfrämmande från Dalarna..Alltid roligt att se brottarna jag tampats med i tio år på Classic Car Week.  Ett gött gäng från Rättvik som gett hela vår familj fantastiska minnen.  Big boss Roland RP Pettersson i vit tröja. Längst till höger Kniven. 2019 vecka 31 kör dom igen – i världens bästa motorvecka.

Ingela Strand evenemangsutvecklare på CCW med sin Gunnar Eriksson  berättade att de hyrt en buss. 45 CCW funktionärer hade kommit till Bollnäs.  Hög klass, summerade de.


Traktortrike !!! Galet tilltag av Arne Linding från Söderala. Man vill köra den direkt.  Arne har döpt den till Kajmanen. En 1959 BM Victor med så vacker tank/grillprydnad att man bara blir stående och njuter av fulländad estetik. Ett konstverk i Volvogrön plåt. På programbladets beskrivning står det ”Tagit bort ett framhjul”  Årets älskling.
Och apropå ”årets”. Var kommer årets omslagsbild ifrån? Var kommer den instrumetbrädan ifrån?  Jo, från årets räddning.  
Det här 1953 Dodgen är så amerikansk från framfälgarna till fyrisarna i huven till slicksen bak att jag trodde den kom direkt från staterna.
-Nähä, den visar sig vara en utrangerad reservdels- och donatorbil från en skrotbacke i norra Sverige. Lennart Olofsson från Robertsfors gick hemma och glodde på holken som rensats på allt till andra byggen men så en dag krokade han i den och släpade in den i återupplivningen. Allt var borta men Lennart hade inte hjärta att döda den. En gasser kräver inga originaldelar, tänkte han. Resultatet är enastående. Vilka gubbar vi har i landet.   Årets save.

Allt för lister och krom på din bil. Nytillverkning, riktning, försäljning. 
Ute igen. Här sågs en utställning till. Folk var lördagsglada. Yrvakna av vårsolen. Ystra som på kosläpp.  Hej sommar.

Mercury från Wyomig och titta hur cowboyen på hästen tillåts  störa sifferkombinationen i delstatens nummerplåtar.  Så osvenskt befriande. Bilen då?
-Jag säger sänkt på fjädringen men o-choppad (får vi skriva då motsatsen är det vanliga numera !)  tvådörrars Mercury från 1951.
Zacke! Lennart Zackrisson från Hedemora kom med nytt bygge i år igen.
-Äsh: bara en sån där 32:a men jag måste ju prova det också, sade han och som han har byggt !!
-Custombyggaren och originalrenoverarens rod var något alldeles extra. Kolla framrutan. Välvd med grymt tillbakalutad A-stolpe. Jag har aldrig sett något liknande förut.

Och trippelsvart. Blank svart, matt svart och svarteloxerad med svart sufflett också den av aldrig tidigare skådat snitt. 
Detaljarbetet är som vanligt oklanderligt. Kolla väskan specialformad efter bagaget. Inredningsjobbet görs som vanligt på Zackes byggen utav M&S bilklädsel i Skara.

Krantzen som följt Lennart,Zacke, Zackrissons bilar gillar alla hans byggen och inte minst inredningarna. Lennart bygger dashen till Krantzens Cadillac custom nu och inredningen till samma bil överlåts till Mikael Isaksson, M&S i Skara när det blir dags.

– Micke är ju här, sade Zacke plötsligt på lördagsförmiddagen.
-Va, här uppe ända från Skara?!Jaa, sade Lennart (t.v) och öppnade en hemlig dörr. Där stod M&S från Skara och monterade ett cabskydd mitt under pågående utställning!
-Jamen, tjeeena, blev det.

Mikael Isaksson med sonen Christoffer jobbade snabbt och vant. Christoffer layoutar dessutom inredningar för den som önskar. Janne Franzen överst till höger övervakade.

M&S hade med sig en utställningbil också. En 1960 Dodge Polara. Ägare: Mikael Isaksson, Skara.
Inredning och lack färgmatchad, allt nytt och det ht-svepet är svårt att slå.

Inne i vimlet igen. Cadillac 1957 luktade ny. Ännu en fantastisk bilbyggare siktades i Leif Eldh från Näsviken.

Upploppet renderade i ett ryggskott och Leif balanserar som på nålar ”men bilen är klar och det här går över” sade han nöjd och glad efter att ha färdigställt ännu en fantastisk renovering.  Vilken show i Bollnäs och det bara fortsätter . . .

Norrlands populäraste bil och vinnare av superfinalen i Krantz Challenge 2018.  Chevrolet Impala convertible 1959 med den ovanliga 348-motorn.  Stefan och Christina Appelgren från Forshaga i Värmland.  Deras framträdande i Rättvik var outstanding. Christina berättar:
-Vi åkte från Värmland fem på morgonen för vi ville tävla i Krantz Challenge och anmälan var ju 11:00


Museum i Världsklass i Tumba av Leif-Ivan Karlsson. Måste ses.

1959 Impalan var en doldis i Krantz Challenge-sammanhang aldrig tidigare sedd. Först vann den Rättviks deltävling och därefter vidare till Superfinalen där drakarna, alltså hela Sveriges vinnare från olika orter, väntade.
Ett minfält av vinnarbilar men den blå Måsvingen slog ut allt 2018, stod ensam kvar som obesegrad och utropades till Superfinalvinnare av Krantz Challenge. Den tillhör nu en mycket liten, mycket exklusiv skara.

– Den är lackerad för tjugo år sedan. Köptes i delar efter att föregående ägare ledsnat.  Bara att sätta ihop. Allt fanns nytt i kartonger, säger Stefan och nu pratar de i munnen på varandra.
– Det här var och är vår absoluta drömbil !! Vi åker mycket på träffar och njuter av den.
Stefan drar husvagn bakom. Bilen bara går. Det är tjugonde året nu. 
Krantz placerade Christina bakom ratten vid fotograferingen. Har du suttit i baksätet nån gång Stefan?
– Nä, joo. När vi gifte oss på Power  Meet, skrattar han
–  Är den till salu nu då?
– Aldrig, säger båda med eftertryck. Vi säljer den aldrig.
Snacka om att ha en bil för livet.

Ute på golvet byter två superskruvare adresser. Roger Andreassen i Krantzjacka t.v. alltså A-MEK som nytillverkar och lagar krom med en obeskrivlig känsla för material och form, samt har en fantastisk femtiotalspub/festlokal för uthyrning norr om Uppsala.
Hans-Erik Sundin, Timrå. Ett mekaniskt orakel  med kunnande och rutin som inte har någon bortre gräns. I mitten Anki Eriksson.

Avslutningsvis. Inne i racingmontern bland de vackraste racingbilar står bossen för montern sedan tio år tillbaka, Bengt Hansson samt ordf. Roland Nilsson. De vill inte vara med på bild för de ville hellre puffa för bilarna i montern och dess ägare.

Det vill inte Krantz idag.  :)
Roland till höger har Bifrostchassiet hemma. Bara en sån sak. Vad han var ordförande för minns jag inte men på A gissar jag på Nostalgic Racing … typ.
Ni vet de där gängen som åker med gamla dragsters och tävlar som man gjorde förr.

Bengt Hansson t.v. har alltså ansvarat för racingmontern i tio år.  Generalen Christer Edströms har jag många bilder på men i år är det underhuggaren Bengts tur.
-Bra jobbat gubbar.
2019 var året då hela hallen blåstes upp av folk i alla hörn samtidigt med rekordmycket bilar utanför i den soliga, varma, klara luften.
Bollnäs Motorrevy ett måste på våren.

 

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

4 reaktioner på ”Japp, där satt den. Bollnäs Motorrevy fyllde ishallen 2019

  1. Tog du ingen bild på vår Ford Escort 57:a isbil?
    ?(byggd för det årliga racet i Lobonäs)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *