Bilar jag aldrig ”hann göra”

Medan taktomten ligger djup i snön, eller hur Viktor Rydberg diktade, blomstrar hobbyn i Florida. ”Vintern” i Florida är alla träffars högsäsong. Man hinner inte med.

Byggen finns överallt i sydvästra Florida där sommaren är evig och kalendrarna fulla av träffar. Medan meetings i Sverige går ner till Avestacruisingen i december och Älvis on ice i Lobonäs i februari plus några till rusar säsongen på högvarv här. Detta är bilar gubben Krantz aldrig hann göra riktiga reportage på.  1960 Impala custom. Man träffar hjulens byggare på eventen, tar deras kontaktuppgifter, lagrar på hög och plötsligt har det gått tre år, ägarna har bytt bil, flyttat och bytt telefonnummer eller så fick man aldrig tag i den som rådde om kärran. Synd på så rara ärtor. Här kommer dom. 
Old style på nåt sätt. Kantig och kul. 
Växellådan trevligt rasslande vid gasfoten, trägolv och smårostiga mätare i det nya bygget varav ett visarinstrument sänkt i plåten framför passagerarstolen. Charmigt. Sidåtta utan kylning eller.  Ojojoj vad jag gillar sånt här!  Eget snickeri och vi misstänker alla var han gömt vattnet. Snubbe som hade bilverkstad i Naples men var på besök i Fort Myers. Bild från 2015. Hmm. Undrar om jag har lappen kvar. En sån här lirare borde ha byggt flera sedan dess. 
Jim Cowboy’s 68 Suburban (är det väl) sänkt med insprutning och ljudbrunnar djupa som finska inlandssjöar var en mix som inte tilltalar alla men  bra hantverk. 


Inspiration för Worldkustomläsares  kommande projekt kanske. Bilder från 2016. 
Candy och komfort i den gamla skåpbilen.

Bilen var till salu så den här är alldeles säkert hos en ny ägare.
Bubbletop på en gata någonstans 2013. Toppklass.

Alla rätt. Svagt grön med begie inredning. Subtilt, sobert, vuxet.

Det är sådana här motorrum som ger mig ångest gällande mitt eget project 1959 Cadillac top shop. Jag kan helt enkelt inte. Jag får hitta på något i stil med att min customcadillac är en åkbil som skall rulla på svenskt vis med flottiga flottörer, svettiga stötstänger och osande oringar.

Jajamän. Clean dream runt om. Nu fick ni se den i alla fall – om än utan reportage.
Samma bil ett år tidigare, annan plats. 
Delar för Chevy och många andra bilmärken hos Stig Andersson i Ödeshög.

Och sedan gick killen hem, lackade om den och dök upp ett annat år. Nä, inte riktigt. 
Killen som ägde den här sades vara en mycket trevlig chap som hade flera fina bilar hemma i garagen. Fick aldrig tag på honom dock.  Stor avgaspipa. Vi kommer till det.

Liknande ratt, liknande  tanke, cleant och stylat om än med mera jalapeno  i denna.
Avslutning i oklanderlig imponatoreffekt. Bara att göra vågen.  År 2014 norr om Port Charlotte.

Avslutar med en : 1929 Ford-vill-ha-hemma-i-garaget-och-säga-godnatt-till-innan-sänggående-rod. Ett gatusmycke här hemma i min stad. Har ringt honom flera gånger. Inget svar. Kanske fel nummer.  Hoppas stöta ihop med honom och få en ny chans.


-DÅ Worldkustomläsare, då blir det en provåkning.

 

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *