Västerås Summer Meet hobbyns publikfest!

Aldrig har jag sett så mycket folk inne på fältet. Säljgatan smockfull och till 2020 aviserar ännu fler säljare att återvända till Västerås. PinUp-tävling och Krantz Challenge fyller läktarna. Finbilsbedömningen skänker bort fantastiska USA-resor. 


Klas Brink och Susanne Moell startade med siktet högt 2017 och nu 2019 är Västerås Summer Meet ett gigantiskt, väloljat maskineri och den största tredagarsträffen i Sverige.

Delar av programmet har redan plockats upp av andra stora träffar. Västerås har blivit stilbildare. Vid BH-bussen säger Angelica och Ella:  -”Det är underbart att vara här”. Lägg därtill cruisingarna och Hälla och Autotech och campingarna och du har en gigantisk bilhelg till yta och utbud utan motstycke. Lennart Zacke Zackrisson från Hedemora kom med sin supercleana Ford Custom och fick pris förstås. Utvecklingen på Johannisbergsfältet är särskilt uppseendeväckande med alla nya delar i hobbyn representerade mitt bland bilarna.Liveband, restaurang, café , Lifstyle Corner med kläder och prylar och smink och hårstyling och tatuering och fotografi hela helgen. På bild Esibella Boutique.
– Tvärcoolt.
Kenneth Lunneborg och Anna Fält. Kenneth bara njöt. Sittande i 32:a rodden mitt på fältet suckade han lyckligt.
-Det här är livskvalitet.Pinuptävlingen fyller Strip Bar och stora läktarna vid utnämningar och mingel. Alla tre dagarna turas liveband om att skapa den rätta stämningen. Det är fullt ös hela tiden.

I tävlingen Greatest Sound är det motorerna som spelar för publiken som röstar fram coolaste motorljudet.
– Helt otroligt mycket händer. I Car Care Corner  trivs alla garageskruvarna. Här handlas krom och här pinstripas det och här pratas renoveringar och trimtips . Jamen här vill Krantzen vara, i Meguiar’s-tältet och surra bil men han måste ju jobba också så det blir mest att hålla till i speakertältet, ett annat ställe där stämningen är skön. Meguiar’s sponsrar Krantz Challenge fr.o.m. 2019 där de delar ut massiva presentpåsar till alla tävlande och högvinster till de framgångsrikaste på varje ort. 
Therese Brink, dotter i arrangörsfamiljen, prydde omslagen första året. I år är hon pressansvarig och ser till att betalsystemen lirar. Full gas oavsett.


Bild från Krantz Challenge på lördagen.
– Serviceandan och inställningen att ha trevligt med träffens deltagare är på topp  72 timmar oavbrutet. Snacka om en genuin och äkta stab som jobbar för besökarnas bästa.

Sånt märks så klart. Ökningen av bilar och folk på fältet är en tydlig trend. Det är första gången för Annika från Stockholm och Rickard från Skellefteå.  Likaså för Johan från Piteå med Vilmer 1år.  – ”Vi är nya i gemet men har hört mycket gott om den här träffen”, sade de. Bilen är en 58:a Bel Air. Västerås Summer Meet är platsen du skall vara på.


– Hey stopp. Får jag bara säga en sak nu när jag haffat dej!
Åke Karlsson svävade inte på målet när han fångade träffgeneralen Klas Brink.

– Det här är så fruktansvärt bra just att ni går ”all in” med allt. Jag åker på stora träffar men detta är helt fantastiskt.  Var senast i Ronneby och skall till Norrtälje men det du gör Klas är bara bäst.
Peter Sandberg, Klas Brink och Susanne Moell. Där satt den.

För Västerås Summer Meet 2020 gäller datumen 
torsdagen den 2:a juli
fredagen den 3:dje juli 
lördagen den 4:e  juli
Vi ses där sommaren och hobbyn kulminerar i en helg utan motstycke.

Bonusbilder

1958 Pontiac Bonneville med tripoweremblem på framskärmarna.

Marknaden fullvuxen och nu aviseras att ännu fler återvändare till Västerås 2020.  
Finbilsbedömningen med grymma priser. Vad sägs om sex USA-resor 2019 !!!

Moon-Håkan i domargruppen hade full koll. 
Thomas Abrahamsson, suverän, omtalad, erkänt duktig speaker, tackade för sig ett par veckor senare på Classic Car Week.  Här i Västerås kunde publiken fortfarande njuta av hans berättarkonst och kunnande. Den där miken blir inte lätt att plocka upp efter mäster Thomas.
-Tack för alla fantastiska år Abrahamsson.


Såg den på långt håll. En del byggen bara HAR det.

Nova och Peter Avlesen åkte Duett 1967 med kaross från Kvarnberg Products alltså Karl-Ola Englunds ursprungliga plastformar som bevaras och utvecklas av Stefan Kvarnberg i Gävle. Worldkustom var där också – läs mer om den grejen. 


BP-gubben presenterar: Carolina Kihlstenius, Sandi Vedholm, Rune Kihlstenius och lilla Maybellene Kihlstenius. Kanonhelg, sade de. 
Tävlade i Krantz Challenge gjorde Peter Öberg från Finspång. Snyggt par i sommarsolen som matchade varandra perfekt. BIG SHOW av Peter och 56:a deSoton.
Tony Karlsson och Mattias Lundgren  kom med information och bilar till salu. Montern var välbesökt
-Ja, så klart vi gillar vara ute och träffa alla härliga människor sade Tony som är en rising star med sina välformulerade fredagsfilmer från muséet.

Chrysler New Yorker HGW.   Läcker 360 grader runt om. 
De stora grabbarna besökte Västerås.  Bosse Edberg (t.v.) tidig rodder och hedersman tillsammans med Wheels Magazines grundare och en förebild för en hel generation i hobbyn, Sture Torngren.  Respekt DeLuxe.


TESTA är organisationen för dig som bygger chassin och byter drivlinor på bilar. Här får du hjälp och råd och svar på dina frågor inför registreringsbesiktning. Testa besiktar ditt bygge löpande och utverkar de underlag du behöver. 
Josef Sommarkrans vinner Krantz Challenge i Västerås. Bilen kunde ses i Meguiar’s monter hela helgen. 
Lördageftermiddag när allt var över. Jan Tägt med kollega Per Dahl kom med en bok.
Jo, vi har varit här hela helgen och det arbete som görs här är fantastiskt på alla fronter.
Vi är vanliga bilnördar men idag är vi litet mer formella som representanter för Motorhistoriska Riksförbundet MHRF.
-Ta emot vår krönika i bokform och Keep up the good work.
Så mycket värme och tack från så många.

Stefan Anderssons 5W coupé.
– Vi ses 2020 allihopa.

Gillar du rock and roll i Idol på fredagarna?
Lägg en röst på Gottfrid Krantz.

SMS:a 72400 och skriv Gottfrid – efter 20:00 på fredag under programmets gång.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *