Lakeland Winter Auto fest 2019

Välkomna till Florida och Lakeland. Flygfältet slash festivalområdet som rymmer bilutställning, salubilar, bilauktion med bilar från sex hangarer, swap meet och marknad. Bra skit. 


Plåtren Cheva med blower.  Alltså jänkarna har utvecklat en swap-meet-konstart.  Med träffområden stora som Närke och tusentals bilar måste man stå ut. Denna strävan har slipat fram en konstform som bara ses på stora träffar.

Så här. Ett annat exempel. Rensad glasfiberkaross och kromad motor.  När gubbarna kommer hem plockar de ur motorn igen eller lyfter karossen från ramen för det är föga troligt att denna kombo existerar i detta stadium av renoveringen.  Only for car show.

Och det fångar ögat mer än en original 1959 Galaxie. Det är drömmar och förhoppning och avlägsen målgång samtidigt. Sätter eld på huv’et.  Klart Krantzen vill ha en sån här på en heltäckningsmatta i garaget och sitta och glo på.  Ett skådeobjekt.  En konstform och en drömfabrik framavlad ur de stora träffarna.Jamen mycket fina bilar till salu. 65:a Impala SS med 454 fanns aldrig men levererar varje gång man ser en. Kunde bli min eller din idag för 29.000 dollar.

Asskön Chrysler 300H alltså en 70:a.  440 och ankstjärt och stooor bil.

17.000 Dollar för denna fina Cougar nästan Eleminator med 351 Cleveland.  Nästan för det var ingen riktig Eliminator men en tribute kan vi säga.Pickisar går för 12-15.000 dollar numera. 
Åke Fröhlén och Eva Alpsten kollar in denna orörda C20. Åke och Eva tillhörde den gruppresa till Florida som Krantzen anordnar höst och vinter.

Marknaden innehåll som vanligt trädgårdskonst och variationer på nostalgiskt skapande. Alltid nått nytt att se.

Hardcoreentusiasterna hade det väl beställt med alla möjliga tillverkare på plats. En Corvette 63-82-ram kanske. Pris 19.000 dollar.Det är detta som är så kul med den här storleken på träffar. Allt finns färdigt att klämma och känna och ta hem om man vill.

På konstig-bil-kontot noterar vi denna. 
En inte-vet-jag med Corvettebakljus och motor med namnet Bella Elan på bakluckan och årsmodellen satt till 1937.

Audi TT inredning hmm.

Corvettebaserad med svepande linjer och till salu för 60.000 dollar.Välbyggd grej ensam i sitt slag. 
En vevning på Googelatorn ger vid handen att det är en 1984 Corvette och nu är priset 84k.

Det är ett flygfält också. Har glömt men en höjdarraritet på något vis  fast . . . 
. . . med teleobjektivet nådde jag denna som inte fick beträdas. Visst är det en rysk MIG?På väg tillbaka undrade detta glada gäng varför jag smög omkring i träffens utkant försedd med spionkamera.
-Ni då, som kör för fort enligt allmän skyltning, svarade jag också var vi vänner på en sekund. 
I en av de sex hangarerna med bilar. Ford 34 med blower. Ett smycke. Lika fint varje gång. 
Chev 56:a Delivery.  Samma där. Lika fint varje gång.

Ute igen och waow. 528 Hemi i en 1970 Plyma med rötter in i Don Garlits team. 47.000 dollar.

Solen har varit brutal idag. Folk börjar rulla hemåt. Då ser jag det. Ståndet.

Jag har ringt och sökt och läst men inte hittat ”rätt” gubbe att prata med. Jag vill ju ha Vintage Air i mitt choppade 1959 Cadillac projekt. AC och värme i ett, litet och behändigt men tillräckligt för en stor bil. Man vill prata, fundera, fråga.  Vad skall jag ha? Hur monterar man.

Så bara står han där på marknadsgatan. Todd från Haven Florida. För mig kunde det lika gärna vara Todd från Heaven.  Killen har monterat kit i alla sorters fordon under tio år och kunde svara på alla frågor från en orolig Krantz.

– Du skall ha en Vintage Air IV och få se… ja just den här fittingen och två såna här och slang och fästen och den största condensern och nej … nu har jag inte tryckvakt och nittiogradaren men . . .
-Plastkortet liksom flög upp ur börsen av sig själv.
Det var detta jag letat efter. 
10.000 spänn pling,  en golfbil kom fram att lasta på som körde mig ända ut på parkeringen och jag hade ett telefonnummer att ringa när som helst.
En vecka senare kom ett paket från Todd med resterande grejer.
– AC och värme bolt on, check.

I auktionshallen rullade bilarna in till synes utan ände men gruppresan var nöjd och vi rullade hemåt med fyndade paket och påsar i Fordvanen.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *