Specialinbjudan till Mac Tools verktygskonvent.

Hit kommer inte allmänheten. Detta är bara för återförsäljare. Tack vare en kompis i Florida fick Worldkustom ett inplastat pass på bröstet och kunde delta som gäst.  Välkomna bakom stängda dörrar Worldkustoms läsare.  


Mac Tools är ett kvalitetsmärke häröver jämförbart med för oss mer kända Snap On.


-Jamen vi ses i Orlando i februari. Kom till säkerhetskontrollen och ring mej, hade återförsäljare Steve Field, sagt för ett år sedan.
– ??!
– Det går fort i USA. Som i transatlantisk hockey. Inget svenskt finlir med tänkande bakom kassen utan pucken kommer som ett slagskott  i magen för dej att slå ner med klubban och göra något av – eller låt bli.

Körde på GPS:en genom Orlando och spanade efter en hall av något slag. Vägen ledde ut ur city och blev ringlande. Gräsmattor och palmer avlöste köpcenter och vimmel, kan det här vara rätt?  Vägen övergick i  stenläggning,  kilometerlånga rabatter och belysning med Mac Tools på stolparna. Så uppdagades ett komplex som täckte himlen. 
Entrén till conventet  var en kyrkodome med MacTools i heltäckningsmattan.  När man bor i USA glömmer man hur BIG allt är.
Jag stod i säkerhetskontrollen och stammade men kom ingen vart utan passersedel.  Visst-ja, jag skulle ju ringa.
-Hallo, this is Lar. . .
– Where are you?, avbröt han
– I säkerhetskontrollen.
– Kommer om fem.

Big Steve kom med sitt lika stora leende, hängde på mig en lapp och sedan bar det av in i härligheten för Worldkustoms läsare.

 
Långtradare inne på heltäckningsmattor, dämpad musik,  klädbutiker med Mac Tools kläder, café, restaurang, mediacenter, workshops och i starten ett glittrande brunt verktygsskåp, Macsimizer Titan som kostade 250.000 kronor. Då var det tomt, utan verktyg. Det vore nåt att lägga stjärnmejseln i. 
Greg med föräldrar från Norge visade flera bra grejer. Åkte Corvette med dubbla fyrspjällare och kompressor. Skön raggare. 
Allvarliga män i Public Relations-båset och  tio meter därifrån . . .

. . . party, party vid fotoväggen.


Mycket att begrunda. Innovationstältet var en cool grej. Mekaniker kunde gå in och delge sina erfarenheter. De kunde föreslå ett nytt verktyg och bli belönade.

– Kom igen nu gubbar. Vad irriterar er mest i verksta’n på fredagkväll när ni vill gå hem och det krånglar?
Workshops där tillverkare och brukare delade erfarenheter. Nya verktyg och tips korsat med feedback från verkstäderna.

Allt snyggt förpackat. Konventet pågick i tre dagar.  Lyse i locket var inte fult.

Till och med på toan. Jänkare gör det fullt ut.

Spettet brukar man ta till ibland, eller järnröret, eller kofoten. Den här ”mockagängen” var ställbar. Jamen såklart. I trånga motorrum när växellådan skall ihop med motorn. En lowtechgrej man vill ta hem direkt.

Chris Jacobs från Overhauli’n signerade och han var inte ensam.
-Nä, här fanns ett långbord med TV-kändisar att hälsa på.

Wayne Carini var trevlig och många med honom. 
Som den här killen. Just det: Chip Foose.


– Jaha, ni vill se mera verktyg.  Bits var stort. Fanns hur mycket som helst.
-Men blir det inte mättat frågade jag Steve Field. När du kommer med dina verktygsbussar för tredje gången till en verkstad.

Steve är här och köper i tre dagar. Han tittade upp från beställningsblocket i sin smartphone.

– Det kommer nya specialverktyg till nya bilar hela tiden, sade han. Grejer som meckarna måste ha. Som kapar deras reparationstid med halvtimmar och timmar och som gör att de tjänar mer.
-Ibland säljer man ett verktyg till en mekaniker och när man kommer tillbaka efter en månad vill alla på verkstaden ha ett likadant.
– Gubbarna uppdaterar sina bits och hylsor med nya material, mindre, lättare, bättre och som passar i dagens trånga motorrum.
– Nya mekaniker börjar och spenderar en stor del av sin lön på snygga, fräcka skåp med finesser och hjälpmedel. När bilarna blir 15 år gamla försvinner de från vägarna och specialverktygen blir inaktuella när nya bilar och nya verktyg gäller.  Det är en aldrig sinande efterfrågan.

Där fick man fundera om.  Mina Chrome Vanadium lednycklar jag köpte som ung stökar jag  med 40 år senare, jag menar hur förbättrar man en 1/2 tum – 9/16.
-Oerhört, tydligen.


Går ut på baksidan. Shoppingboutiquer och marmorkorridorer. Restauranger.

Golfbanor och pooler.

30 grader varmt i härliga februari.
Florida – så nära himlen man kan komma.

+ 5 grader i september i Gussjö när detta skrivs.  Att det hände känns overkligt . . .


Krantz förstaval. Snabbt, trevligt och till halverade priser. 
-Vi åker alltid dit, säger Krantz och Myran


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *