Los an Gyenes 2019

Dags för mitt andra besök på Los an Gyenes träffen i Gynesdias här i Ungern. Jag var dit 2014 första gången och den träffen gav mycket mersmak. av Mikael Gideryd. 

2016 var vi ner hit. Men ingen träff. 2017 flyttade vi hit, men tyvärr kom vi ner efter träffen. Men nu var det dags igen. Bara att rulla iväg vid 10 tiden på morgonen.

Vi har bara ca 35 kilometer till träffen som ligger kanske 200 meter från Gyenesdias strand vid Balaton. Tyvärr åkte jag från badbyxorna. Dom hade behövts. Nån sa att det var +50 i solen. Och skugga.
-Ja där var det oftast upptaget. I skuggan.

Vi kom till träffen med vår gamla Valle och hakan ramlade ner.
-Vart tusan kom alla bilar från!?

Det är inte ofta man ser en USA bil på vägen här nere mycket pga skatteregler och begränsningar i nyttjande av veteran-regade fordon. Då vi kom var det väl ca 25 bilar så det kändes som en bra start på en fin dag. Vi var ju på plats kanske 30 minuter efter dom öppnat. Hela tiden var det en DJ som höll igång med prat, rock n roll och rockabilly.

Det var säljstånd.drycker, både cola mm och det som var lite starkare. Här säljs ofta både vin och starkare doningar på träffarna men man ser ingen fylla trots det.Det känns rätt befriande faktiskt. Klädstilen är som jag skrivit förr en stor viktig del i det hela här. Musiken är en annan mycket viktigt del och umgänget med likasinnade tokar. Det rullade in bil på bil. Det kom hojar. Både Harleys, Indian och Japaner men även nån östats hoj dök in.Det är ganska kul att se dom med. Det är trots allt i ett gammalt östland jag befinner mej. Gänget som arrangerar gör som vanligt ett toppenjobb .

Det blev senare på dan en typ Miss Pinup tävling med ett antal mycket uppklädda damer. Det här är en ganska vanlig grej här nere. Och det såldes kläder, tillbehör mm som hör hobbyn till.Själv hittade jag nåt jag sökt länge. En Hawaii skjorta. Men det blev varmt mina vänner. Fruktansvärt varmt. Trots avsaknad av badbrallor så gick man en sväng mot stranden och fick svalka av vinden från sjön. Jag kan lova er att just då älskade jag blåst. Mot slutet innan vi åkte hem så var det nog 100-120 fordon på träffen. Den skulle hålla på fram mot småtimmarna med musik , dans mm mm.Vi gav upp efter 10 – 11 timmar i solgasset. Det började ta mej tusan att lukta stekt bacon från min rygg. Det här med Hawaiiskjortan funkade ca 20 minuter. Sen var den blöt som en disktrasa och jag lade den i bilen.

Jag såg bilar från Ungern, en rod från Tyskland, nån bil från Österrike mm mm. Kort sagt. Det här var en av de bästa och trivsammaste bilträffar jag varit på. Störst är inte alltid bäst.En sak man INTE ser här är nersupna raggarpråmar och det känns skönt. Det beror nog på många faktorer. Bland annat priserna på bilar och även på att raggarkulturen väl aldrig funnits här nere. Det är trivsel,  en familjär stämning på träffarna. Man trivs. Man pratar med varandra även om man inte förstår varandra. Vår gamla Valle är verkligen uppskattad här nere. Det kan vara den enda som rullar här. På vägen hem stannade vi till på en stor parkering / utsiktsplats i Balatongyörgö och tog nån bild på Vallen. 

Nästa grej för oss innan hösten är väl troligen en Rockabilly- och bilträff i Hevis. En liten stad uppbyggd runt en sjö med termal vatten. Dom pratar om ca 100 bilar som kommer. Musik mm plus ett Rockabillybröllop. Det ska bli kul att se. Det var allt för den här gången från Micke Magyar. Ha det så gott mina läsare

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Los an Gyenes 2019

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *