VÄRLDSBÄST! Classic Car Week Rättvik en rykande karneval 2019.

Det här var det bästa Classic Car Week jag varit med om. Perfekt väder i tolv dagar, nya event, nya människor, overkligt skön karnevalkänsla och bara fun, fun, fun. Världens bästa träff ligger i Sveriges Californien, Dalarna.  Classic Car Week startade 1992.

Bättre förr
– ”Nej, vi tyckte det var bättre nittonhundrakallt när man satt i fyrmanstält och tittade på diabilder. Nu är det alldeles för stort och korven är för dyr på ICA Maxi.”

Krantzen har hört det där sedan han kom till CCW första gången. Året var 2006, Gottfrid låg i bagaget och jag fick som första speakeruppdrag starta mopperäjset på Knektplatsen.

Vidare hör jag varje år:
– ” Vi åker hellre till Bakvattenträffen för där är det inge folk och färre bilar och stämningen är som en bärplockardag på en hjortronmyr.”
-Jamen det är ett fritt land.

Krantzen väljer Classic Car Week tolv dagar i veckan.
Tolv för att CCW breder ut sig över två veckor numera. Träffen bara sväller och blir bara bättre. Jag fick en chock när jag öppnade träfftidningen 2019.
-32 sidor med event och arrangemang och massor med nyheter – IGEN!

TRETTIOTVÅ SIDOR!!!!
En tjockis till tidning med tips och event och appar och direktsändningar och konserter och dans och bio och träffar och marknad och cruising och rallyn och . . .
-Jag fattar inte hur de kan komma med ständigt nya saker denna fantastiska inre kärna av arrangörer.

De sitter i bastun och fribejsar på vintern, sade Kicki, en tjej med koll.
– Jag ville gråta av glädje vid köksbordet vid Siljan där jag satt och bläddrade inför veckan.
-Det räcker med tidningen, tänkte jag. Nu kan jag åka hem.
Att allt detta verkligen skulle hända kändes overkligt.Större, mera. På sidan fem kan man se att de utökat Rättviksparken med uppträdanden varje kväll i festtältet på Knektplatsen. Det finns husband varje kväll och en, två, tre, FYRA olika band att lyssna till under tolvdagarsveckan PLUS alla kvällarna på Parken som vanligt. På sidan nio kommer chocken. Bowlingen med jätteartister som alltid varit en konkurrent INGÅR 2019! Köper man ett Classic Car Week-band att ha på armen gäller även inträdet på bowlingen som i år kör en galen jättebaluns kallad Classic Kalaset med jättescen, event-tält, festplatsstaket med upplyst entré mot trottoaren och de cruisande bilarna och dessutom tivoli.

Att köra från rondellen på 70:an och upp till Parken är en historia kantad av folk, lampor, dundrande musik, entréer med ringlande köer, tivoli och dubbelpipiga bilar, bilar, bilar.
-En himla bra bastu det där.

Parken glittrar. Filmkvällar med temarullar om Eva Eastwood, Peter Jezewsky och Larz Kristerz, Way of Lifedagen med korande av Miss Classic Car Week där Annika Ljungberg från TV:s Festfixarna håller i mikrofonen. På andra ställen Äventyrsparken Högt och lågt, Stånk Tommy hos Mekonomen och ALLT ÄR NYTT!


Foto:Ronja Aspaas. 
Tillbaka till Parken. Eva Eastwood och Krantz&Krantz på måndagen som vanligt men NYTT var att det var musik på alla fyra scenerna under måndagen.

Callinas på dansbanan. Erika Jonsson på stora scenen innan Eva Eastwood och på teaterscenen spelade Popnix en hyllning till Sven-Ingvars.  Vilken kväll i Parken!!
Vidare i veckan traktorrally, gräsklipparrace och på sidan 18 kommer knockouten.

Knocken!MOPPETRAV! 
Jag bara gapar. Vad är nu detta!?  Efter 29 år kommer det nya galenskaper från bastulavarna. Det HÄR måste jag bara se. Torsdag klockan 10. Travet invaderas av mopeder.
Startbilen kommer fram. Mopparna följer startbilens grind och när den släpper fältet fritt kommer blåröken. I högtalarna en travspeaker.
– Banan är 1840 meter och medeltung, säger han stramt och Classic Car Week har gjort det igen.
Skapat en alldeles fantastisk galenskap. Succé !!!I detta fantastiska fyrverkeri av bara det bästa får Krantz Challenge delta på bästa tid. Lördagens marknadsdag på travet prime time 13:00. Det blir mycket mer från Classic Car Week och Krantz Challenge Superfinal längre fram. Ville bara säga:

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *