Bilträff i Venedig.

Men nu tror jag Krantzen kört vilse på Arlanda. Venedig?  Lugn. Venedig USA har en rejäl bilaffär för classic cars och dessutom cruise ins och bilträffar. Worldkustom drog dit en het februaridag.  


Åkte nercabbat bakom Dan och Pia från Karlstad. Deras Cadillac från 1966 klöv den ljumma vinden som fångade Pias blonda hår och fick henne att lyfta händerna till korrigering av lockarna. Dan höll på att berätta något och de skrattade där framme. Ute på broarna längs Route 41 tog de på hattarna, ökade farten och jag såg 429:an dryga ut avståndet.

Jag var ensam i Big Black som vanligt. Det är som det är. Myran är i snödrivan i Gussjö.

Idol hade gjort en pappfigur av sonen Gottfrid som mötte besökarna till TV4:as livesändningar.

– Undrar om de kan göra en sittande Myra som jag kan sticka fast i framsätet?

Vaknade ur tankarna av att folk tutade bakom mig.
– Javisst ja – vänster här och staden heter Venice by the way.

Vi var sena så vi fick de bästa platserna.  Tack Dan som ordnar allting.

Stöp i en Hemi direkt.  En 34 roadster med självmordare, 270 Hemi från 1955, th 700 och 600 cfm gasare på toppen.

Gillar mätaren på torpedväggen. En ny i gammal stil Classic Greenline från Steward Warner.

Jackan åkte av redan hemma. Puh. Stillastående hett på plattan just nu.

Liten och lagom. Ingen panik. Man kommer att se allt och ta ett extra varv också.

Cobra alltid fräckt och står det 427 på sidan ännu fräckare.

Men vaa?! En modern snurra. Saleentrimmad 302 insprut med en A4 uppradade trimdelar som förpliktar och snarare 500 än 400 hästar men jag vet inte i en old styler racing Cobra liksom.

Lackade Worldkustoms project 1959 Cadillac top chop


Populära fyrkantfarmare.  Squarebody är hett. Ofta har de eftermarknadshuven man kan köpa i plast med valfri höjd på scoopet som flirtar med Chevellens Cowl Injection-look från sjuttiotalet.
 Gick in. Det är ju en bilaffär också.  Höga priser men du kan inte köpa dig tid att renovera en bil. Du kan däremot köpa en färdig och lura tiden. 
-Mja, svårt.  D-dodge kanske??  Ända tills man såg motivet på sidan. Ägaren hade tacksamt skrivit Plym 33 i bubblan.  Thank’s Bubba. 
En sån vinge beställde jag av Vilhelminas kändaste raggare Sören Fjällstedt.  Nu sedan länge boende på västkusten. Jag ville ha en till bakluckan på min Cutlass 455:a SX cab med nymodigheten lustgas och Sören, som importerade delar till Vilhelmina, fixade en.  
Bilen omskriven i en krönika då den flög upp på två hjul i ett returkast när jag testade lustgasen. Mitten åttiotal. Minnen. Ovan sitter den på rätt bil. 442 W-30. Värsta sorten.


Stepside eller Fleetside. Longbed eller shortbed.

Allt är coolt 2020 och jag känner mig väldigt gammal.


Samma med bilar. Sedaner, stolpar, stegar, six window, herrgårdsvagnar, hatch back, allt är coolt 2020. Bilen på bilden med svenskflagga ägs av en till gammal stöt född på femtiotalet  =  cab.

Cowboyhatten klibbi’.   Inne i AC:n igen. Film- och TV-bilar.


Imperial ser man ju, men annars ingen aning. Googelatorn säger :

The Green Hornet var ett amerikanskt radioprogram som ursprungligen sändes mellan 1936 och 1952. Huvudfigur var den maskerade brottsbekämparen Green Hornet alias Britt Reid, som tillsammans med sin sidekick Kato bekämpade brott på Detroits gator nattetid. Skapare till radioserien var George W. Trendle och Fran Striker, som även skapade The Lone Ranger (Svarta Masken). The Green Hornet förekom senare i såväl pulptidningar som i serietidningar. Den första serieversionen gavs ut 1940 av förlaget Helnit, vars utgivning kort därefter togs över av Harvey Comics. De tidigaste avsnitten skrevs av Fran Striker och tecknades av Bert Whitmans studio.

Långfilmen kom 2011 och Krantzen har missat alltihop.


Cheva pickis med LC-9 chevamotor i den så kallade Vortec-serien där LQ-9 var topp-potatisen. LQ-9:an höll på att hamna i Worldkustoms project top-chop-59-Cadillac men det blev inte så. Däremot har Christer Johansson, bilbyggare i Washington förbjudit mig att dra ac-ledningarna genom torpeden enligt Vintage Airs anvisningar såsom på bild. – Slangarna skall gömmas efter ramen och gå in i kupén osynligt via golvet underifrån, kommenderade Chris när han monterade dörrarna hos Krantz en regntung sommardag i Sverige

– Och så blir det


Dodge pickis med delad framruta och en rod att låta gatljusen spegla sig i. 
En sista titt över axeln innan utgång.
När jag tittade framåt igen hade den här ställt sig i vägen!  Precis en sån jag skall köpa två utav när jag blivit studsande förmögen.

Hur gick det ute då? Dan fick pris för Cadillacen och Krantzen för Big Black.  Sen ankomst när den är som bäst. 
Hemåt i natten. Ljuvliga februarilördag.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *