Ken och Nancys Corvetter.

Första gången såg jag garaget från kanalen med min båt. Byggnaden hade portar även mot vattnet där det var garagehäng med kompisarna. Man kunde se en Corvette där inne. 

Därefter stötte vi ihop på en bilträff jag och Ken LaChanse från Canada och jaha …. är det du som har garaget öppet mot kanalen! Det ser så mysigt ut.
– Bryan McDougall från Canada kände jag redan sedan flera år. Bryan skrattade.
-Se där, vi är grannar allihopa.
– Det tog en minut så var ett nytt barhäng beslutat och nu skulle svensken Lars också komma, denna gång från land.Bryan hämtade mig i sin nya Lincoln och efter tre och en halv minut såg vi garageuppfarten med Corvetterna.  Flera hade anslutit. Billy Tirelly med sin svarta 66:a, också det en gammal bekant, var där och den där  blå cabben jag sett på så många träffar stod parkerad.

Det var nästan så vi kunde ha ett Hockey-VM nu. Canada, USA och Sverige var ju på plats.

Glada röster hördes inifrån garaget och nu fick jag se på riktigt hur Ken samlat Texaco-dekor, gamla pumpar och neonskyltar att pryda mancaven.Två Corvetter hade han själv. Ämnet för dagen var givet och nu kom även Kens förtjusande fru  Nancy ut till grabbarna.
  Den blå 65:an med air condition och elhissar var Nancys.

327:an på 300 hästar är en klassiker. Alla bussningar är bytta och bilen genomgången till en väl fungerande originaldriver.
En lågmilare i mycket fint, orört skick.

-Jag gillar den här, sade hon. Lättkörd och kvick är den.

Lättkörd och kvick var även C6:an på lyften.  Brukscorvetten.
– Ja det är en 2010 Grand sport med sexväxlad automatlåda.  Väldigt bra vägbil, berömmer Ken.  Den flyttar på sig också särskilt som  . ..


Bäst

… han öppnar huven…. jag har piggat upp den litet med kompressor och insprut från Edelbrock. Den blev roligare med 599 hästar, säger pojken på 76 år.

På väggen har han en krockad front. En påminnelse på hur fort saker kan ändras.
-Jag och gumman åkte  väl 90km/h när en mötande bil stannat vid mittlinjen och väntade på att svänga vänstersväng.  Plötsligt drog den rakt in i fronten på oss.
Jag hann svänga snabbt höger och liksom följde med bilen så det inte blev frontalkrock men nu står det ju krockad i Carfax datasystem även om bilen är totalt lagad.
-Nåja, jag fick, förutom lagad bil, ersättning från försäkringsbolaget för minskat Carfaxvärde.

Kens andra bil är en 1960 restorod med allt nytt.  En riktig karamell men den skall vi behandla separat i ett senare nummer.

Krantzen har jobbat klart och ljugandet vid barborden kan börja. Ken öppnar kylen och serverar dryck samt ger bort böcker och tidskrifter till alla som vill ha. Otroligt go’ stämning. Här vaggas man lugnt och tryggt i det nya landet. 
Jag tittade runt väggarna och … vad är det med dig Ken, frågade jag.
-Va, skrek han glatt. Vad snackar du om?
Jamen, är du återförsäljare för borrmaskiner eller vad?

Han slängde sig över till arbetsbänken. 76 år gammal jobbar han fortfarande. Äsch pojkarna du vet.  De ratar allt som inte går på fullt skaft. Jag tar hit maskinerna och de funkar utmärkt i hobbygaraget. Bryan från Canada som är i oljebranchen provkörde intresserat.
-Vad gör ni i firman då Ken?


– Jag har en firma som monterar båtlyftar i Canada. Det är full speed på affärerna och jag är involverad härifrån medan de reser lyftarna och monterar eftersom.  I Canada har vi inte som här i Florida lyftarna ute. I Canada bygger vi båthus på pålar och betong. Man öppnar portarna och kör in båten i huset. Där står lyften med sina armar under vatten. Man trycker på en knapp så lyfts båten upp under taket. 
-Men ni har väl is.
-Det kan du ge dig på.
– Båthusens vatten blir ett isgolv på vintern med båten hängande ovanför.

Berätta om alla Texacogrejer Ken.
-Jamen du vet man hängde ju runt macken som barn och med första bilen och sånt och för oss var det Texacomacken i byn som gällde. Den där Gasboy var en sån som farmarna hade hemma.

– Jag gillar de gamla pumparna, sade Ken LaChanse.

De står på hjul under ”fundamenten” så jag kan enkelt flytta runt dom.

Portarna är öppna  och februarivärmen skänker frusna canadensare och svenskar vinterro liksom till Billy från New York som skottat sitt sista skoveltag.


Wayne Bayous hittade sin blå Corvette cab i skogen. Han är en sån som gör allt själv. Det skall vi också berätta om i Worldkustom framöver om tiden räcker till.


Krantzjackan / The Krantz jacket.  Buy the sharp leather jacket specially vintage style by Krantz. 

Bryan med Lincolnen drar iväg för att äta med familjen och vi tjötar vidare en stund innan Billy Tirelli tar mig som passagerare i sin svarta Corvette hem till vår gemensamma gata.
– Vi bor bara ett kast med tändspole ifrån varandra.– Hur kul som helst en måndagsförmiddag. Bye and thank’s my friend.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *