VW-träff i Ungern

Då var det dags med den rapport från ”mitt” Ungern. Här kommer en mysig VW träff i staden Gynesdias. 

Jag blev väldigt positivt överraskad över den lugna familjekänslan på träffarna här. Det har ju inte varit nåt sånt sen slutet av september förra året så jag hade glömt hur mysigt det kan vara här nere.

En stor skillnad som jag upplever det är att det är mindre `tävling` om att va bäst här och mer mys och gemyt. Träffen började på torsdagseftermiddagen den  27/8 och höll på tills söndag 30/8.

Jag var bara och vandrade runt här under lördagen men det var karavankörning under både fredagen och lördagen.   Gyenesdias Caravan Camp, som träffområdet heter, ligger väldigt fint till och bara några hundra meter från Balaton och Gyenesdias badplats.

Även på Caravan Camp finns pool, restaurang , bar mm mm. Ett ställe som är klart värt ett besök. Jag gick runt och plåtade VW, pratade med folk, skrattade tillsammans med folket och hade det allmänt mycket trivsamt.

En rolig bil var en kanonfin replika på Herbie. De flesta av oss har väl sett Herbiefilmerna och skrattat åt dom. Det var en höjdare att få se. Sedan var det flera av bussarna som hade en passande husvagn efter.

VW hobbyn är nåt som jag inte haft så mycket kontakt med genom åren men visst har man sett mycket fina VW. Jag har dock aldrig varit på en VW träff tidigare men det blir fler gånger.

Om byggstilen här skiljer sej från  den i Sverige vet jag inte mycket om mer än att det nog inte satsas så hårt på `herrejösses`motorer vad jag såg. Här gäller mer på körbara kul bilar.

Som vanligt är det ingen  entréavgift eller nåt sånt. Efter bilträffen var man minst sagt varm. Temperaturen låg på närmare +30 så ett besök i böljan den blå och en simtur på kanske 1000 meter fick bli avslutningen av den här dagen.

Nästa grej som händer här är väl om två veckor. Veteranfordonsträffen i Heviz, Den besökte jag ju i fjol men dit ska vi åka igen är det meningen. Det var allt för den här gången och på återseende.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”VW-träff i Ungern

  1. Sehr geehrte Damen und Herren!

    Herzlichen Dank für Ihr Bericht von unserem Käfer-Treffen in Gyenesdiás/Ungarn/Balaton. Im Jahre 2021 das Programm wird am 26-29.08. stattfinden, ohne Covid! Sie sind am herzlichsten eingeladet! Kommen Sie zu uns! Mit freundlichen Grüßen, Mr. Zoltán Nagy Program-Organisator.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *