Jag hittade en AC Cobra i skogen, jo det är sant.

Eller rättare sagt det var brorsan som hittade något som liknade en bil när han var ute och jagade. Av: Jan Silèn

Grinig Kines.

Jag trodde Kinesen skulle vara klar och körbar nu, men den tjurar på och vägrar att starta. Den startade två gånger men lät trött och varvade dåligt sedan försvann gnistan och den var heldöd. Köpte ny ostrypt CDI box men den startade inte ändå, köpte ny tändspole och den startade och varvade flera gånger värre och lät väldigt pigg i ca en minut.

Sedan stannade den och gnistan hade försvunnit igen, har bu köpt ny tändplatta, impulsgivare och svänghjul. Har inte provat nå mera för gnistan försvann på han som hjälper mig och han hamnade på sjukhuset.

Tänk, ibland eller rättare sagt nästan jämt så går det troll i mina prylar, mr Murphy hatar mig. Men det är ju tur att Kinaprylar är billiga.

Så tillbaks till AC Cobran.

Det här var tidigt 90-tal (1992) och jag höll på att bygga A-Forden och en AC Cobra är ingen bil som tilltalar mig speciellt mycket. Brorsan hade hittat något som liknade en bil i skogen, jag hoppades att det skulle vara någon 30 eller 40-talare.

Jag och en jobbarkompis åkte och tittade på det som hade varit en bil och både han och jag är mer intresserade av äldre bilar och vi kom fram till att det måste ha varit en AC Cobra.

Det var ett chassi i aluminium som låg där i skogen och delar av ett elsystem och ett halvt bilsäte så det var inget för oss.

Men jag kunde inte släppa tankarna på att chassit skulle få ligga kvar i skogen så jag kontaktar en polis som jag kände och vi åkte dit och tittade. Det låg i norra Gnarp strax söder om Medelpadsgränsen.

Hittegods.
Jag blev nu registrerad som upphittare och fick ta hem chassit och förvara det i tre månader och om ingen gjorde anspråk på det så tillfaller det upphittaren efter tre månader. Ingen hörde av sig så jag fick chassit och sedan sålde jag det.

Plastkaross.

Efter några veckor hörde jag ryktas om att någon hade hittat en plastkaross några kilometer längre norrut, förmodligen var det AC Cobra karossen. Efter ungefär ett år så blir jag uppringd av en polis från Sundsvall som höll på att utreda ett försäkringsbedrägeri och ville göra ett förhör med mig.

Så en dag får jag påhälsning av två utredare från polisen i Sundsvall och dom vill höra min inblandning i bedrägeriet. Dom visar några foton på en AC Cobra och det syntes lite av aluminiumchassit på bilderna så det måste ha varit den bilen.

Gammalt skit.
Poliserna tyckte det var slöseri med tid att behöva rota i sånt här gammalt skit.  Det fanns ju viktigare saker att lägga tid på tyckte dom. Men det var försäkringsbolaget som ville ha det utrett.

Så nu har vi väl utrett detta klart tyckte dom.  Vi kommer vi inte längre. Då råkade jag nämna att jag hade hört att någon hade hittat en kaross på Medelpadssidan.

– Neeej va säger du, nu blir det mera utredning, SUCK!

Hur det gick om dom löste fallet vet jag inte, inte heller hur det blev med chassit om det blev någon bil.

Av:


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Jag hittade en AC Cobra i skogen, jo det är sant.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *