Rotavdrag för bilrenovering införs från 200401

Nu kan du låta någon annan renovera din entusiastbil och dra av det på skatten.  Rotavdraget utvidgas att inte bara gälla fastigheter utan även ”fordon för kulturellt bevarande” som det heter.  Rut och Rot får sällskap av Rodavdraget


Rotavdraget för fordon, som redan fått namnet rodavdrag i bilkretsar, träder i kraft från 1/4 2020 och omfattar alla fordon som är besiktningsbefriade och därmed anses som icke bruksfordon.

Lacka bilen för halva priset
Eftersom rodavdraget görs på arbetskostnaden kommer arbetsintensiva jobb såsom lackering och speciellt montering, svetsning och plåtslageri att i princip halveras.

Du som tänkt lacka om bilen med litet rostlagning och riktning för runt 50.000 kr kan nu räkna med hälften.  Vi slungas tillbaka 30 år och du betalar 25.000. Resten går staten in med.

Inget nytt egentligen
– Förslaget kommer som en utvidgning av redan gällande regelverk för Rut och Rot och är egentligen inget nytt. Det fanns med från början men incitamenten för vilka fordon som kunde anses falla under rubriken kulturellt bevarande var inte utarbetad, säger utredare Styvf.

– Eftersom skrivningen gällande besiktningsbefrielse för historiska fordon nu kommit samt att den korrelerar med förslagets inriktning fann vi ingen orsak att utverka en egen differentiering, säger utredare Inge Styvf vidare.

Det här innebär att du nu kan halvera kostnaden för din hobby. Rodavdraget är här.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Rotavdrag för bilrenovering införs från 200401

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *