Tony skapar konst av din bil

När man minst anar det!  Krantz Floridaresor korsas med de svenskar som bor i området under en kväll på resan.  Här kan resenärerna få svar på alla frågor om hur USA är egentligen.  Där träffade vi Tony Lindstrand  som skapar artistiska verk utifrån just din bil. 

Kvällen är het. Luften står stilla liksom vattnet i kanalen intill.  De intelligenta delfinerna som brukar styra upp mindre fisk i kanalerna till lunch och kalasa gör inga revor i den spegelblanka ytan ikväll.

Vi är hos Gunnar Thulin, fastighetsmäklare i USA sedan 30 år tillbaka.  Det inte Gunnar vet om hus och husköp är inte värt att veta. Ytterligare 20 svenskar som bor här längre eller kortare tid på året är här hos honom ikväll.Det är måndagsträff med kaffe och prat och samvaro under den varma vinterhimlen i sydvästra Florida.  På bordet ligger en duk med ett motiv jag inte sett innan.  En bil men inte bara en platt bild ur en bok utan ett tilltal som från en canvas eller akvarell.

Intrycket sätter sig direkt och jag frågar vad detta är?
– Det är min kompis Tony som är upphovsmannen, säger Gunnar Thulin och pekar på en man  mitt i steget mellan köket och det öppna poolrummet eller lanai som man säger här.En trevlig, öppen och utåtriktad kille som fastnat för skönheten hos äldre bilars former och färger.  Den kulturbevandrade har  processat dessa till en konstnärs kraftfulla sinnesintryck.  Överbryggningen mellan våra plåtögon och detta artistiska tilltal är bländande.  Ögat stannar upp och glor.  Så välkänt men ändå så annorlunda.En frisk och fräsch approach till det vi lever med dagligen. När jag ser mig omkring har Tony flera alster på väggarna.  Mycket intressant särskilt som du kan få din ögonsten i kontexten av ett arbetat verk i olja eller akvarell som tryck.
Tony Lindstrand når du på 0708-717826


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *