Gottfrid släpper Cruisingsingel.

Gottfrid fick raggare att glo på Idol 2019.  Hans raka rock and roll  skakade om programmet och han slutade fyra med ett stort leende.  Nu kommer en cruisinglåt signerad Gottfrid Krantz. 
Han blev snabbt älskad för sin rättframma, happy stil.  Hantverkare lade till Gottfrid på sina jobvanars reklamtexter. Gottfridbussar till Idol anordnades. 

På Öland bakades Gottekakan, folk samlades i bygdegårdar runt om i Sverige för att se Idol på storbild och rösta  och i västkustens Hedekas var det Gottfridfeber.

Publik och domare stod upp.
Hans duett med Carola kom på Expressens förstasida och sommaren 2020 var bokad för ett nationellt genomslag i hans absolut bästa gren –  livespelningar.  Där dog allt med Covid19.

Gotte är född på scenen. Han ska man se live.  Han är ingen mumlande datanörd som skapat digital musik i cykelförrådet och gett ut på TikTok.
Gottfrid är en fullfjädrad rock-and-roll-artist som gled upp jämsides med Carola  i en wailing som fick Idolpubliken och domarna att jubla lyckligt.

https://www.youtube.com/watch?v=beAFqRjvHyk  2:03 in i låten

Julen 2020 spelade han in Eltons Johns Step Into Christmas och flög upp i över en kvarts miljon spelningar i olika media på tre veckor. Han hamnade på IKEA:s spellistor och hördes i butiker och  i radio.

Nu har Gottfrid skrivit en cruisinglåt tillsammans med Karl-Ola Kjellholm.
– Jag har fått massor med låtar av bl.a. bröderna Noren, Jimmy Jansson, G:son och Bobby Ljungren.  Bra pop men inte direkt något som kändes kanon för mig.
– Jag vill inte vara popsångare. Jag vill använda hela min röst och hela mitt register, säger Gottfrid.

Världens största musikbolag Universal Music signade Gottfrid som enda Idoldeltagare 2020 förutom vinnaren som signas automatiskt.  Universal Music sade:
– Du får åka ner till Stockholm och göra en låt själv då som du vill ha den.
– !!!!

Egen låt som han ville ha den.
Gottfrid åkte ner, den begåvade Karl-Ola Kjellholm tog gitarren och ut kom Just Cruise.  Låten har precis kommit från mastringen i Los Angeles. Den mastras av samma folk som mastrar The Weekend.

Och nu kan du spela den.

 

Följ Gotte på Instagram.

Följ Gotte på Spotify

Följ Gotte på Facebook


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *