En custom är DU med lysen.

Smaka på ordet.  Visst man kan köpa en bil som speglar jaget. BMW för raceputtar. Jaguar för välbärgade. Tesla för de som tar framtidståget och Challenger för de som lutar bakåt i tiden. Sedan har vi CUSTOM.  De som bygger sig själva i plåt.


En raggare på jobbet.


En custom är ingen suddig spegling.  En custom är DU med lysen.  Man slänger upp sitt hjärta på huven. Man lämnar bilskogens skuggor där brukare färdas anonymt i färdigpåhittade bilar och rider ut naken på heden i smattrande solljus på  hembakade springare för alla att se, bedöma och tycka.


–  Man kommer ur garderoben med två ton gånger namnet. En custom går inte handla över disk.  Du bygger den själv eller i egen regi och den finns i ett exemplar – som du.


Man vänder ut och in på sig själv och vrålar ut sitt jag i berusning de luxe.

– Älskar’t
Har alltid gjort.
Nuff said.


Jag såg dej på stan. Jo, kan tro det.


Richie. Granne på gatan.  Kör mycket.


Ford 55:a på Lincoln 77 chassie med 59 Cadillac stötfångare och grill. Mätare och bumerangbakljus från Chrysler.  LT1 motor från Chevrolet.  Byggare Gary Chopit Kioto.

Hur skulle bilen som byggs av dej se ut?

16 år gammal såg jag denna i ett garage. Då var den grön.  Jag blev absolut knockad.

Hur skulle bilen som bär ditt byggarnamn se ut.

Micke Kemi Haparanda


Janne Nilsson Sundsvall.


Lennart Zacke Zackrisson Hedemora.


Med vadå Barris och D’Agostiono och Foose och Hirohata och Watson och Svordson och Winfield  . . .  i alla tider, i alla länder?  Hur ska man kunna vara originell när allt är gjort och kopierat och upprepat? Allting är ju byggt nu.


Tydligen inte.


Om det går att drömma går det att göra.

Bygg en custom.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *