Gottfrid show 16 juli Härnösand !!!

Pandemin lättar och GOTTFRID med fullt band trampar gasen i botten på Gussjönoret i Härnösand. 

Räkna med fullt ös när Gottfrid kliver upp på scenen med sitt femmannaband klockan 19:00 den 16 juli. Platsen är anrika Gussjönorets dansbana utanför Härnösand.  Han kommer lossa alla bromsar från två lamslagna år.
Worldkustom fångar honom i en intervju.

Du blev fyra i Idol 2019 och sedan kom pandemin.
– Hur har det varit egentligen?

Ensam utplockad förutom vinnaren som signas automatiskt. 
Jag blev ju  signad av Universal Music direkt efter Idol. Världens största musikbolag.
De signade vinnaren Tusse enligt avtal men sedan kunde de även signa fler och det blev jag.

Corona
Samtidigt blev jag signad av jättebolaget United Stage som har ”alla” stora artister för livebruk och exakt där kom Corona och gardinen gick ner. Sommaren där jag skulle presenteras för den stora livepubliken runt om i Sverige gick i kras.

Universal utsåg en stallchef
Universal Music utsåg en person som skulle bli min A&R (uttalas ”äj-and-ar”). Det är han som ansvarar för att hitta låtskrivare, producent, boka studiotider bland annat.
Jag fick ett antal bra låtar under förra våren, bland annat från bröderna Noren, Jimmy Jansson, G:son och Bobby Ljungren.  Bra pop men inte direkt något som kändes kanon för mig.
– Jag vill inte vara popsångare. Jag vill använda hela min röst och hela mitt register.

Mello
Även Freddie, som kom tvåa i Idol, skrev tillsammans med Alex Kvarnestig en låt för mig som de ville skicka till Mello. Den kändes riktigt bra. Freddie vet ju vad jag kan och vill.  Modernt rockig med fullt sväng och bra röj. Där kunde jag få plats att ta ut svängarna röstmässigt som typ i duetten med Carola. Jättekul men den kom inte med.

Bolaget ändrar sig
Den kom inte med till Mello. Det var för många män i tävlingen.  Den skulle då ges ut som singel på senhösten 2020 men plötsligt ändrade bolaget sig.


Massor av bilar. Schysta deal. 

Gottfrid skrattar och vi frågar varför?
– Jamen jag är ju ingen sjuttonåring som gett upp allt hemma och flyttat till Stockholm för att bli popstjärna innan tjugo och stöter på dessa kringelkrokar.
– Jag är 25, har flera arbeten här i Norrland, jobbar som scenmästare på Folkets Hus i Söråker, är ungdomsledare, har musikkurser med barnen och svetsar och kör traktor som en allt i allo där jag bestämmer min dag.  Fritt och kul.

Jag älskar bygga bilar och jobbar hos Skandinaviens största bilmuseum, åker skoter på vintrarna, har tjej och hus och kan ta en sväng på crossen i skogen när jag vill.  Jag har allt och musiken är en bonusgrej.

Satsar fullt när det blir rätt.
– Det är klart jag satsar fullt på musiken när läget kommer men då skall det vara ”rätt”.
Han fortsätter berätta hur det kan vara i branschen:

. . .  och plötsligt fick jag veta att jag skulle ge ut en jullåt. Fick en ny producent som jag kände mig väldigt bekväm med. Han plockade upp Elton Johns gamla juldänga och sade att jag skulle göra den.

200.000 spelningar
– Jaha, jag åkte ner och spelade in sång och alla stämmor och adlib ( när man tjoar och jammar och wailar vilket senare mixas in efter producentens önskemål) och åkte hem. Jullåten Step into Christmas  gick bra, hamnade på varuhusens jullistor och  fick närmare 200.000 spelningar på några julveckor.

Vill göra modern rock and roll
Min A&R fortsätter letandet efter en låt som representerar mig.
– Jag sjunger ju inte pop utan mer rock and roll men det får inte vara mossigt utan ändå andas friskt nutida fast med tidlös rockighet.  Universal sätter ett gäng låtskrivare på uppdraget men ingen kommer upp med något bra. För poppigt liksom.

Skrev själv
Det slutar med att jag får åka ner till producenten, som också är en meriterad låtskrivare och skriva tillsammans med honom.
– Jätteroligt att få jobba med ett superproffs och få se hur det går till när man gör en låt på det sätt proffsen gör det. Vi jobbade stenhårt i två dagar med själva skrivandet. Jobbigt men kul.

Kommer ut i början av augusti.
Vi gjorde musiken tillsammans och jag gjorde en skiss på en text.
Nu har låten varit en vända till USA för bearbetning av text. Jag har frihet att slutligen slipa texten och nu är allt ”satt”.  Nu är låten i Californien igen där den mastras. ( Slutmixas).

NU LIVE Gussjönoret 16 juli !!!

LOREEN I VINTER OCH GUSSJÖNORET den 16 juli . Det har börjar röra på sig beträffande bokningar. En kul grej som händer i december är konserter med Loreen och Klara Hammarström.

16 juli Gussjönoret Härnösand. 
16 juli spelar jag på Gussjönoret utanför Härnösand. Det blir full show med femmannaband och fokus på rock and roll som jag gillar plus naturligtvis låtar från Idol och berättelser därifrån.  Antalet är begränsat dock. Boka i tid är ett tips.

Förband är välljudande Coastline Trio


Boka din plats på konserten genom att swisha inträdet
200 kr för vuxna
och 100 kr under 15 år
till 070-345 8449
Glöm inte skriva namnen i meddelandefältet snälla!


Ta med stol eller filt

Gussjönoret är vackert och har restaurangdel med grill och kaffe.

Nya ställplatser för den husvagn och husbil finns.
Ring Eva  073-966 2910

Gör en tvådagars i Härnösand med Gottfrid på fredagen, Skandinaviens största bilmuseum på lördagen och ta bilen och köp en glass på lördagskvällen.

 

 

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *