Sillens lysande bakaxel

Vad ska man göra med en bakaxel som bara ligger och tar plats? Gjorde ett tappert försök att sälja men köparna var få, så jag bygger nåt istället. Av: Jan Silèn

Till salu
Lade ut den till försäljning på Facebook. Två hörde av sig men för den ena spekulanten var det fel mått mellan bladfjädrarna. En till hörde av sig i ett mess och skulle ha den. Jag skickar mitt telefonnummer och det blev tvärtyst.  Skickar flera meddelanden men inte ett ljud från spekulanten.

Cadillac

Jag hade planer att göra två blomkrukor i stil med Cadillacs 1959 stötfångare istället för fula plastkrukor, man kunde då ha belysning i blomkrukorna. Men det får vänta ett tag för det blev lampor av bakaxeln istället.

Skrotrensning
Jag brukar göra en skrotrensning lite då och då och svetsa ihop nån skapelse av överblivna delar. Fick några förslag på blompiedestaler eller barstolar. Vi hade ett rum som var en bar  för länge sedan men det är utrivet och sovrum nu så det blev lampor av strutarna på bakaxeln. Fjäderfästena kapades bort och två plattor i 30 mm plåt skars ut till fötter så de står stadigt.

Det blev 12 st hål att gänga på fötterna, 11 st i den ena foten på grund av avbruten gängtapp. Och strutarna målades med Hammarlack.

Två solcellslampor stoppades i hålen för drivaxlarna.

Ikea

Glaskuporna köptes på Ikea och var nåt prydnadsjox.

Det blev två utelampor av bakaxeln och det blev också godkänt av Fia att ha utanför ingången till huset. Nu ska plastblomkrukorna bytas ut till Cadillac modellen, förhoppningsvis klart till nästa sommar.

ÖL
Det slinker ner en å annan öl på varma sommarkvällar och man kan ju göra nåt kul av tomma ölflaskor. Det finns ju nu mer även öl som är bryggt i Gnarp. Gnarp Special Bitter.

Jag skar till en ring i plåt och borrade 14 st hål och kapade till skruvar av M10 gängstång.

Skruvarna bockades något utåt sedan dom skruvades fast och sedan träddes ölflaskorna på skruvarna.

Ringen målades svart och lampan hängdes upp i dekorkätting.

Altanlampa

Och det blev en lampa på altanen. Även den blev godkänd. Det här var ett lagom sommar pyssel i värmen. Men snart är det vinter och nya projekt väntar.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

En reaktion på ”Sillens lysande bakaxel

  1. Det här var kul läsning. Du har en otrolig förmåga att få till kul grejor av nästan inget. Lamporna vart ju kanon, och ölflaskorna med. Dom får mej att tänka på två träd i grannbyn här i Ungern. Två Unikum träd. En bekant som kallades Dr Volga, tyvärr död hade två små träd på tomten som var ganska döda. Han kapade ner grenarna och trädde på Unikum flaskor. Vid första anblicken tänkte man inte på det. Det var ju grönt på träden, Sen såg jag etiketterna. och 10 öringen ramlade ner. Grymt läckert, Och Unikum har snygga flaskor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *