David Strand i Umeå har byggt fyra roddar och har alla kvar.

Västerbottens bildemontering är vida känd. Stor verksamhet, stort upptagningsområde och stort hjärta för gamla bilar. Ägaren David Strand bygger roddar och customs på lediga stunder och vi ska titta närmare på trean och fyran. 
 

Samma kassettband i raggarbilen i 27 år.

Sillen har ett enda band i bilen. Det sitter i bandaren och startar automatiskt när man vrider om tändningsnyckeln. Under större delen av sitt vuxna liv har han haft samma C90 i cruisingbilen.  Det går på autoreverse runt, runt. 

Retrofestival Ungern style

Worldkustoms utrikeskorrespondent i Ungern, Mikael Gideryd, berikar oss med ännu ett bildreportage som ger vidare vyer.  TACK bästa Mikael.
Verktygsboden - allt för garage och verkstad

Hans Kadi mästerbyggare

Vissa människor tycks ha kommit till jorden  förprogrammerade och förfokuserade.  De är liksom uppskruvade med en nyckel i ryggen och när de sätts ner på banan passerar de allt.  - Inte av denna världen brukar vi säga.

Project 59 Cadillac top chop del 25 av 500 kanske

Nu går den.  Den direktinsprutade LT1 V8:an ur en 1994 Fleetwood startar snällt när man vrider om nyckeln.  Nu är man i sista kurvan och har upploppet kvar.

Rodbygge till salu.

Andreas Nygren i Ljustorp utanför Sundsvall har byggt på sin rod i flera år. Hantverket är oklanderligt. Den här killen kan sin svets och bygget utstrålar kvalitet.

Du kan alltid lita på USA

Jag har blivit el-allergiker. Efter pandemin kom i Sverige el-hysterin i TV, tidningar och antisociala media .. och Krantz blev allergisk.

Memory Lane. Burträsk 2009

Tolv år sedan. Cageswamp Cruisers i Burträsk tangerade rekordet.
Usabil.nu

blog stream

Tom Bertling gästade Krantz garage

Vänner, När far och son Krantz tillbringar kvällarna i garaget byggs motorkärlek och starka band. av Tom Bertling

Verktygsbodens karossnurra

Krantzen köper alla verktyg från Verktygsboden. Karossnurran står på önskelistan.

Calle Lundqvist, Härnösands bilmuseum, fick KD:s Vitsippepris

Skandinaviens största bilmuseum finns i Härnösand. Skaparen Calle Lundkvist  slår rekord igen, nu med 21 000 besökare. - En självklar vinnare, säger Ingemar Wiklander, Kristdemokraterna. 

Den norske jenta.

Damen som vann People's Choice på Livsstilsdagen under Classic Car Week var ingen av de svenska tävlande. En besökare från Norge tog publiken med storm. - Hvem var den mystiske jenta fra Norge? 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!