Staffan Hedlunds 1938 Cheva

För sjutton år sedan hittade Staffan Hedlund en 38:a Cheva Coach i skogen.  Karossen vek sig vid dörrarna när de skulle lyfta den. Idag bjuder den på spänstig skjuts i solskenet.
 

Den efterlysta Bonnevillen hittades direkt. Tack läsare.

Lisa Bradely i USA hade funderat ett liv på var hennes 65:a Bonneville, My Bonnie, tog vägen efter att en träskoförsedd svensk köpt den för fyrtio år sedan.  Worldkustoms 60.000 läsare hittade den på tre dagar.  

Hans Kadi mästerbyggare del 2

23 år gammal ringer Hans Kadi från Hudiksvall till Los Angeles på en svart backelittelefon. Det är åttiotal i Sverige och tjugo grader kallt. - My name is Hans Kadi. Jag är så less på vinterhelvetet. - Kan du göra pluggar och gjuta formar, svarar rösten från USA? - Ja. - OK. När kan du komma? Hasse är  på väg till Funnycarvärldens elitskikt som karossbyggare där bilarna kostade miljontals kronor - då.  
Verktygsboden - allt för garage och verkstad

Va?? En pensionärstrike.

Vad har hänt nu med Worldkustom? Har det slirat till i huvudet? Ja, Krantz är ju i pensionsåldern och själv sitter jag i rullstol så det är väl dags att börja titta på dessa fordon. Av: Jan Silèn

Bilkyrkogården vid vägs ände.

Haparanda står det längs E4:an långt ner i djupa Sverige. Haparanda, slutmålet, det gäckande långt där borta. Landets ände och där, vid vägens slut bor Hans Purra som en belöning till de som kommit den långa vägen.

Memory Lane Krantz Challenge 2009

Den allra första Krantz Challengetävlingen kördes i Hoting 2008 på hösten. 2009 kom den första serien med en rad orter. Först ut 2009 var Sollefteå i maj.

Födelsedagscheva

Krantz fyllde 64 den 29 november. Minns en annan fördelsedag. Satt på Bloms bilskrot med portabelt elverk och sågade ur en bit instrumentbräda ur en 56:a Kapitän till Chevy Apache projektet.  Igår, födelsedagen 2021, köptes en Suburban med avrostad framvagnsbalk. 
Usabil.nu

blog stream

Tom Bertling gästade Krantz garage

Vänner, När far och son Krantz tillbringar kvällarna i garaget byggs motorkärlek och starka band. av Tom Bertling

Verktygsbodens karossnurra

Krantzen köper alla verktyg från Verktygsboden. Karossnurran står på önskelistan.

Calle Lundqvist, Härnösands bilmuseum, fick KD:s Vitsippepris

Skandinaviens största bilmuseum finns i Härnösand. Skaparen Calle Lundkvist  slår rekord igen, nu med 21 000 besökare. - En självklar vinnare, säger Ingemar Wiklander, Kristdemokraterna. 

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom!