Födelsedagscheva

Krantz fyllde 64 den 29 november. Minns en annan fördelsedag. Satt på Bloms bilskrot med portabelt elverk och sågade ur en bit instrumentbräda ur en 56:a Kapitän till Chevy Apache projektet.  Igår, födelsedagen 2021, köptes en Suburban med avrostad framvagnsbalk. 

För 16 år sedan. Året var 2005.
Kinkade upp ett elverk i skogen och sågade loss en instrumentbräda ur en Kapitän.

Paus. Myrans lussekatt och kokkaffe.

Delar av Kapitänbrädan hamnade i taket med fejkad upplyst radioskala. Radioknopparna gick till en radio dold under sätet. Ratt från Isabella.

Just.

Det var under Apachebygget jag satte rondellen (grinder) i ansiktet.  Tog en selfie med systemkameran innan det hette selfie, hoppade in i bilen och körde emot ambulansen med trasa intryckt i håle’.

Minnen

Senast jag hörde något gick den på Ekerö.


Sexton år senare. Repade eld på ”old frosty”.

Födelsedag 2021. På väg mot en  bakgård i Njurunda.

Suburban 6,5 turbodiesel med slut däck, avrostad framvagnsbalk, elfel, bromsfel, förardörr sönderplockad, ruta nerfallen, 47.000 mil, obesiktad och rost i alla hörn. Ingen hemma. Nycklarna i.  Den startade inte så klart.

Satte på motorvärmare och batteriladdare och åkte till Kvissle och fikade på badhuset. Tittade på skolklasser som slussades till covid19-vaccination i en timme.  Blev bjuden på pepparkakor. Tackade för mig, köpte startgas på macken och återvände.

-Åhh, dörrar mot ett träd och en balja slitdelar. Spännande. Mörkret föll.

Dränkte luftfiltret i startgas. V8:an spratt till med ett rassel från GM:s djupaste junkyards och började spreja motorolja i framkant.

Den hade en, endaste, liten fungerande glödtråd i hela fronten med alla galna extraljus.
I ena halvljuset satt den livsuppehållande lampan och glödde sitt spretande sken.
Vidare obefintlig värme men pigga varningslampor för bromsfel, kylfel och blinkersfel  sken vackert.

Jag köpte den såklart.
– Man fyller 64 bara en gång.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Födelsedagscheva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *