VW-bussen från bäcken. Den otroliga historien.

En jägare i Norrland hittar en av Sveriges första VW-bussar överväxt i en bäckravin. Han tänker såga loss fronten och hänga på väggen men ett par entusiaster bärgar istället  vraket som faller sönder vid lyftet. En galen engelsman ser alltihop på nätet, åker till Sverige och köper skrotet. Nio månader senare kör han 320 mil genom tre länder tillbaka till ursprungsplatsen. 
 

Bigblock Impala köpt ny av 18-åring i Texas

Det här är berättelsen om en bigblock Chevy och två unga pojkar, en svensk och en amerikansk. Tillsammans skulle de komma att bevara en kulturskatt från tiden back then i hjärtat av det Amerika vi alltid drömmer om.

Project 1959 Cadillac top chop del 27 av 500 kanske

Blåvinter 2022. Covid 19 tredje vågen med Omikron och i armen spruta tre. Dieseln kostar 22kr/litern och elpriserna rusar sexhundra procent. Cadillacen från 1959 är en dinosaurie och jag med. 
Verktygsboden - allt för garage och verkstad

Hus i Ungern. Allt är billigare. Bensinen kostar drygt tio kronor.

Funderar du på att flytta till värme och låga bränslepriser?  Hotrodder Jimmy Engstedt och hans bror Niklas sonderade gårdar med garage i Ungern . av Mikael Gideryd, Ungern.

Gottfrid och hans pappa Krantz i Tom Bertling pod.

Tiderna förändras. Nån pod lär inte Krantzen starta men .. ibland är han med i en. Stockholmsprofilen Tom Bertling besökte garaget. Så här skriver han: "Vänner, När far och son Krantz tillbringar kvällarna i garaget byggs motorkärlek och starka band." av Tom Bertling

Från arkivet. Falun för tolv år sedan

Året var 2009, månaden juli och platsen Falun. Happy bläddring i arkivbilderna vänner. 

Ride with Krantz

T-shirt
Usabil.nu

blog stream

Bakaxelbyte med Gottfrid Krantz

Ett nytt nummer av Worldkustom är på väg och kommer 1:a mars . Medan snön smälter byter sonen bakaxel på sin 1968  Chevapickis.  Film här

Kris på halvledare.

Mercedes köpte 10.000 tvättmaskiner och skrotade. 

Verktygsbodens karossnurra

Krantzen köper alla verktyg från Verktygsboden. Karossnurran står på önskelistan.

L O L

Fortfarande frågar ni efter de Krantzkrönikor som publicerades i lokaltidningarna förr. Finns det ingenstans man kan läsa dessa?   -Well, här kommer dom! 

Olycka på 2014 års Grand National Roadster Show Sacramento Kalifornien

Se till att era trottellänkage inte kärvar. - Detta var knappast det första vi ville rapportera från  2014 års  Grand National Roadster Show, säger Thom Taylor Hot Rod Magazine By Thom Taylor Hot Rod Magazine. Translation Lars Krantz