Hus i Ungern. Allt är billigare. Bensinen kostar drygt tio kronor.

Funderar du på att flytta till värme och låga bränslepriser?  Hotrodder Jimmy Engstedt och hans bror Niklas sonderade gårdar med garage i Ungern . av Mikael Gideryd, Ungern.

Vi träffade dom första gången i Györ, Ungern 2019 under deras omtalade Europatrip med Jimmys 32 Roadster och blev vänner direkt. Så här i efterhand måste jag säja att det är två toppenkillar.

Köpa hus.
Det här besöket handlade mer om att titta på hus i undertecknads nya hemland Ungern. De tog Jimmys Mercabuss och åkte ner. En tripp på 180 mil.

Vi höll kontakten under resan och dom gjorde ett nattuppehåll i Györ och sov över på ett slottshotell. Sen blev det sightseeing och sen vidare åt vårt håll. Vi bor bara ca 10 mil från Györ, så det är som en fikatripp i sammanhanget.

Dom fortsatte förbi oss ner till Balaton och Balaton är nåt speciellt både att se och känna. Luften där nere är nåt alldeles speciellt, Jag själv känner det väldigt väl genom att jag har svår astma. Problemen liksom släpper bara man kommer ner till sjön. En helt underbar känsla.

Sen efter lite åkande vid Balaton kom dom hit till oss i Szalapa, en liten by ute på Ungerska landsbygden. Vi sitter och pratar.  De vill veta om landet, om träffar, om folket.

Jag och frugan njuter av att få träffa dom igen. Prata om allt man upplevt och jag för min del vill ju gärna höra vad som hänt inom hobbyn under de fyra år jag bott här.

Varför flyttar man till Ungern kanske vissa frågar sej? För vår del beror det dels på att frugan är här ifrån byn där vi bor nu, dels beror det på allt strul med svenska myndigheter om att hon skulle få stanna i Sverige.
– Vi tog min Valiant och flyttade till Ungern istället.  Jag ångrar mig inte. Jag älskar det här landet.

Vi har Lakeside Weekend och mycket annat runt om här hela tiden. En sak som definitivt ska göras är en tur till Tihany. Det är nästan som Ungerns riviera och där ser man Ferrari. Lambos, Maserati, nån Viper, men ingen Valiant.

Sen runt 20:00 bär det iväg till ett hotell i Zalaszentgrot, 7-8 kilometer bort, Lite mat, en härlig salladstallrik för min del.

Mera prat och skratt. Jimmy är en mycket social människa, hälsar och pratar med allt och alla. Dagen efter träffas vi igen.

Heviz är en intressant plats som ligger 2,5 mil från vårt hem. Den här sjön fylls på av naturen från underjorden med varmt vatten med div oljor, salter mineraler mm.

Vi ska kika på ett saluhus med ca 1,5 -2 hektar mark och en stor ladugård. Jimmy pratade om en ca 60 meter lång byggnad. Snacka om mekargarage, ett före detta labratorium.

Det är lite annorlunda invändigt men med klart intressanta möjligheter.

Det är ganska vildvuxet men man ser vilka möjligheter som finns. Och se bara `garaget` på ca 350 kvadrat. Personligen blev jag nästan lite knäsvag när jag såg det.

Dan efter var vi och kikade på en rätt bra kåk som ligger liksom i en dal med vingårdar mm på baksidan.

Vägen var ca 200 meter bort från framsidan och förvånansvärt tyst och lugnt. Efter det var Jimmy och Niklas runt lite och tittade på den här delen av Ungern nån dag, träffade andra svenskar och hade det nog ganska trivsamt.

Sen kom dom hit igen och vi satt och pratade, Vi åkte och kollade på ett mindre hus här i byn. Sen bar det iväg hemåt igen för dom den 8 oktober.

För oss ( frugan och jag) har det varit härliga dagar med väldigt fina vänner. Och vi saknade dom direkt.

Nu är det att hoppas att Jimmy hittar nåt vettigt ställe här för lediga stunder.
– Tack för några fina toppendagar Jimmy och Niklas.


Mikael Gideryd, Ungern.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *