Skulle du köpa en ny typ 57:a Buick med elmotor?

Har vidrört ärendet i en krönika för många år sedan. Det var då LS-motorerna kom och bränsleförbrukningen på V8:orna  rasade ner till styvt litern. Nu blir frågan spetsigare. Nu gäller det el. 

Har det brunnit i huvudet på dig Krantzen? Trodde du var uppväxt på hundra oktan och dubbelpipiga bilar?!

Lugn flickor och pojkar. På vår gård snurrar sex gamla V8:or just nu plus en Dodge Cummins på 400 hästar.  I Florida står tre V8-bilar till och väntar på tankning. Vi älskar allihopa och det är inte bara motorerna som tilltalar.

Det är formerna av de gamla bilarna, linjerna, kromet, stuket.  Därför är inte en Audi nån frestelse. Jag kan helt enkelt inte se mig själv i ett enda fordon såsom de ser ut nu.

Äckliga bilar med eller utan batterimotor.  Det är inget ställningstagande jag plågar mig med att hålla. Inte det minsta för de utgör inget sug, ingen frestelse, ingen  villhaeffekt. Jag vill ha old american style cars till vardag och fest.

-Jamen en Tesla gör noll till hundra på 3 sekunder!
– Kunde inte bry mig mindre. Acceleration har aldrig intresserat mig. Jag är en glidare.

Baksätet i 80km/h med The Skyliners i högtalarna,  röda lampor under sätena och evig natt – då mår jag gott och den nya bil som jag är sugen på finns inte.
Jag skall rulla in i den slutliga skymningen på kromfälgar och vinkelmuller.

Precis där slappar Kina mig i ansiktet med denna. Som att få en blöt fisk i fejan. Jag kommer inte undan. Jag måste gilla den här.

Säg hej till  SongSang Monterey med elmotor!

SongSan är knäppa i huvudet skriver man om sig själva  i presentationen av sin senaste skapelse. Två meter bred och 5,10 lång.  De har dessutom gjort det förut.

Den här behöver ingen presentation.  Tokiga kineser. De kallar den Dolphin SS. De har presenterat en VW buss också med retrostuk.

Titta bakom Folkabussen. Choppers. Crazy och eftersom du fortfarande läser:
-Tebax till ”57:a Buicken”.

Märket föddes ur entusiaster i en motorklubb i Peking som sysslade med gamla bilar. Songsan Motors bildades och 2021 presenterade de sin första egna bil. En 1958 Corvette spinoff med kinesisk drivlina i form av en elmotor. De gör även Folkabussen och har visat en GT-modell av Corvetten med måsvingedörrar. ”Knäppa i huvudet var det ja”.

Nu är det 2022 och Sonsan Monterey är här. Den har en elmotor som gör 0-100 på 3 sekunder men kommer kunna fås med fyrcylindrig, turbomatad bensinmotor.


Monterey har krom och självmordsdörrar och lampor i classisk stil med stora fälgar och skivbromsar som synes. En hyfsat stor bil är det. 5,10 x 2 meter.

Propert och rymligt. Skinn och krom.

Lincolndörrar. Ja, vad säger man?

Instrumenteringen är under utveckling, meddelas det men brädan har redan klassiska drag som synes.

Den skulle aldrig ersätta någon av mina bilar men en kul gimmick i garaget skulle den vara. Undrar om kromet tål vatten och om karossen är av plast?

Paraply i dörren och RollsRoycemärket … är det en flirt med vad som komma skall?

Tokiga är dom, kineserna. Utdragna skärmar, stora hjul, swipespearlist, självmordsdörrar, 57:a Olds bakruta, portholes och frenchade lysen – är to much tycker du?

– ”To much” sade man om 1959 Cadillac också.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

2 reaktioner på ”Skulle du köpa en ny typ 57:a Buick med elmotor?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *