Florida är tillbaka full kula

Mars 2022. Allt är öppet, allt är som förut. 32 grader i poolen, 30 i luften och idag en het torr vind med byar upp till 14 m/s . Som att ha en hårfön mitt i ansiktet.  Men vänta nu, sade du torrt Krantzen?

Skandinaviens största. Måste ses.

Jepp torrt, snustorrt. Åtta hus brann ner i förrgår. En snubbe meckade med sin pickup när en flamma uppstod. Åtta kåkar brann ner.

Den torra, heta vinden tog dessutom med sig elden ut i kanalen och fjuttade på två båtar.  Här i min kommun Lee County råder högsta brandrisk.

– M-men Florida är ju fuktigt som en blöt filt och kladdigt och ….?
– Ja, i Californien.
– Vad menar du?
– I Californien är Florida fuktigt.
Det har alltid varit ett himla surr i motortidningar om hur rostigt och fuktigt Florida är, skrivet av journalister som varit i LA i tre veckor, klättrat på skrotbilar och besökt Boyd Coddington. Jag har inte sett något av det och jag kom hit 2010.

Bilarna här är som nya efter 20 år. Hjulhusen är rena och bromsledningarna blänker i samma guldeloxering de hade från fabrik. Cumminsdodgen  jag köpte i Florida var 15 år.

Här i sydvästra Florida har det inte regnat sedan i november. Meteorologerna pratar inte som i Sverige om risk för regn.
– Här säger de chans till regn.

Florida har regnperiod från maj till oktober.  Då regnar det en skvätt varje dag företrädesvis klockan tre på eftermiddagen.  Regnet är hett och kort. Efter det är solen tillbaka och den då tryckande hettan.

Från november till maj är det varmt och väldigt, väldigt  behagligt. Man bara älskar det. Florida är rankad varmare än någon annan delstat inklusive Hawaii.

Snustorrt nu alltså och cabåkning i shorts och linne även på natten. Jag har sagt det förut. Man sitter och kör inomhus. DET är känslan för en svensk.

Bilträffarna är fyllda till brädden eftersom det är säsong här. Säsongen är samma som torrperioden november till maj.

Snowbirds dvs. folk från hela USA som vill slippa vintern samlas här och de har med sig bilar!  I Florida ser du bilar från Ohio, Pennsylvania, Washington, New York, Kentucky, Alabama, Georgia och Canada m.fl stater. 1969 Chargern med Cragar SS och mycket gummi  har blivit ”old school” 2022 . Ljuvligt.

Svenskgänget har 20 bilar. De träffas på måndagar.

Du hittar bilar till salu överallt. Priserna i Florida är inte svenskvänliga och kronans värde gör det inte bättre MEN man kan göra fynd även här.  350.000 kr för en halvfärdig rod lockar dock inga svenskar.

Den här däremot skulle Krantzen plocka upp börsen för om den var till salu. Har sett bilen i tio år nu. Så fet. Ja, jag vet att den är o-ortodox men det rör mig inte i ryggen.
– Jag vill ha den.

Amerikanarna älskar sina pickisar.  Chev 57med rensad grill och modern puffra.

Vintage Air-slangar, brevlåda över insprutet och Let’s go Brandon-dekal på torpedväggen.

Och apropå pickisar. En sån här finns väl inte?
Man får se något nytt på varje bilträff.

Upplev själv. Resa avgår hit 12 november.

 


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *