Musiken från bröderna Gottfrid och Alfred Krantz når miljoner.

Gottfrids genomslag i TV-rutan 2019 när han blev fyra i Idol var oefterhärmligt. Trots att han bara blev fyra satte hans rock’n’rollenergi spår i tittarna och idag når hans glödande röst miljontals lyssnare.  TRE nya låtar släpps inom kort. 
Gottfrids Ett varv till ligger redan ute när du läser detta. Den släpptes 28 april.  Musikmakare och producenter är eniga. Rösten är unik och Gottfrids exakta gehör gör att han aldrig behöver ”justeras” i studio efteråt.  Gottfrid Krantz arbetar i studion på ”gammalt” sätt som på den tiden artisterna först och främst måste kunna sjunga, hålla ton och inte vara ”falsk” som det hette på den tiden.


316.000 visningar and counting på youtube. Carola är ett typexempel. En fruktansvärt bra sångerska med en unikt ren röst.  Högt, lågt, svagt, starkt, med vibrato eller rakt, långsamt eller snabbt, allt låter fantastiskt. Ett typexempel på en stjärna från den gamla skolan där rösten var A och O för att komma på tal som artist. När Gottfrid från ingenstans klev upp jämsides och gasade blev Idoljuryn galen.

Galna. Det bästa jag sett i Idol sade Nikki.

Producenter och studiofolk ler när Gottfrid lägger sina spår. 
Idag används auto-tune  flitigt både på artister i studio och live. En dator justerar blixtsnabbt röstens väg från mikrofonen så det låter rätt i förhållande till musiken.

Gottfrid behöver inget sånt.
Han går in i studion, ger järnet i tre timmar och åker hem. Då har han lagt fyra stämmor också .. och dubbat och gjort ad-lib.

Allt sker  direkt, spontant och snabbt utan utarbetade arrangemang eller övning.
-”Kör bara” säger han till inspelningsteknikern,  öppnar sin strupe, skickar på guldet och applåderna kommer från kontrollbordet. En upplevelse att se.


Countrylåten Just Cruise är ständigt aktuell i radion liksom den tyngre Texas-ösaren …


 … That is me båda skrivna av Gottfrid tillsammans med  musikesset Karl-Ola Kjellholm.


Den singel som gått bäst dock är en låt han skrivit tillsammans med brorsan Alfred. Roch’n’roll Dreams är på på svenska och har passerat sexsiffrigt enbart på Spotify.


Sedan har vi cruisingplågan Classic Car Week som dunkar i bilar längs alla cruisingströg sedan fem år tillbaka också den en masslyssnare.


Den vackra balladen Detroit 6,2  försätter lyssnaren i framsätet på en fyrhjulsdriven pickup med kärleken intill. Given tryckare i köket eller på dansgolvet.

I vår kommer TRE nya singlar med Gottfrid framför mikrofonen.

Hans egna, svenska buggvänliga upptemporökare Det är du  och  den rökiga rocklåten Västerås om sommar-ragg skriven med brorsan Alfred MEN …  när du läser detta är redan Gottfrids nyaste  ETT varv till, om kapade fjädrar och varma nätter ute i radiostationer, slutsteg och högtalare.

Mycket att hålla reda på!
Musiken från skogen når miljoner året runt.
– Håll utkik efter de nya Ett varv till,  Det är du och Västerås.


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *