Rod och fikaträff i Stumsnäs

SVERIGE. 25 grader, sol, vindlande vägar, sjöar, berg och hotrods. Det blir inte bättre än så här. Under Sveriges största bilevent Classic Car Week, alltid vecka 31, samlas tusentals bilar i Rättvik för en vecka i de amerikanska färgernas namn. av Lars-Åke Krantz  
Åhh, du trodde  att Power Big Meet i Västerås var störst. Nja, det är vad snacket som går säger men  … nä.  Power meet är tre dagar i en större stad, Västerås.  

CLASSIC CAR WEEK

classic car week - Copy   Classic Car Week är 7-10 dagar i tre mindre städer. Vi snackar kommuner fyllda med customs, hotrods, originaljänkare, traktorer, muskelbilar, Moparträff med 700 Chargers, ’Cudas, och Road Runners plus en dragstrip, båtar, gamla grävmaskiner, bilskrotsutflykter, bilauktioner, you name it. Vi snackar Dwight Youcam live på scen och campingar och barer överallt med live musik, glada människor och bilar, bilar, bilar.  

-Öhh, ursäkta.  Jag for ut i periferin. Var, var jag ? Jo, hotrods på byvägarna. stumsnas16   Varje dags hålls tre till fem mindre träffar. Hotrod fikaträff i Stumsnäs är en av dem. Klicka på bilderna så blir de stora

Stumsnäs hotrod café

stumsnas01

Ante tar emot alla med öppna armar. Fiket är öppet och ibland kommer Cadillac-klubben och ibland något annan sällskap.

Klicka på bilderna så blir de större

stumsnas12

Tommy och Meja Edelsvärd från Kolsva. -Sommaren ÄR Classic Car Week och måndagens rodträff här i Stumsnäs.

stumsnas13

Patinerat gäller. På Power big meet springer man bara om varandra och hittar aldrig en lugn stund att umgås. Vi brukar skrika – Vi ses på Classic Car Week. Här finns tid och ställen att prata. Här knyter vi också nya bekantskaper som vi träffar på vintern sedan.

stumsnas14 - Copy

Hunden Milou tog det easy

stumsnas11

Ingela Gustavsson och Niklas Johansson från Vilhelmina har flera roddar och Niklas driver Rock On Speedshop. Superkunnig kille, fordonslärare till vardags, och dedikerad rodder 24/7. Dörrar och torped hittades på en myr. Bakstam och flak hittades i en lada. -Det här är vinterbilen, sade han. B20 Volvomotor med motorvärmare. ( Jag sade ju det. Rodder 24/7. )

stumsnas15

Andra gången jag stöter på denne herre och andra gången jag tappar bort honom. Cadillacen från 1939 har 472 Cadillac motor. Måste göra ett reportage på värmlänningen  med bilen jag vill ha mitt eget garage. Vi tar det 2014 !  Grrr. OHH hittade lappen. Josef Kjellgren Torsby

stumsnas10

stumsnas08

-Allting är perfekt nu, sade Tommy Grytegård som åkt från Borlänge.

stumsnas09

Kompressorn har han tagit hem från USA. Märket är Marshall. Funkar perfekt.

stumsnas06

-Skutt klarar allt.

stumsnas07 - Copy

-Skutt klarar allt, sade tjejerna Betty Öhlén och Petra Nyborg

stumsnas05

Wonne. Dagens spindel i nätet. Tillsammans med Ante driver de Stumsnäs Café. De har byggt den lilla macken på samma ställe den ursprungligen stod i byn och har även trubadurer och servering på logen emellanåt.  Ett perfekt utflyktsmål.

stumsnas04 - Copy stumsnas03 stumsnas02


Läsa mer sånt här! Du har kommit till motortidningen på nätet  Worldkustom.com Kolla in resten av månadens artiklar.  Här hittar du arkivet med alla tidigare nummer Ha kul!

sticker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *